Un baschetbalist american fascinat de România povestește cum e să trăiești aici: „Mi-a depășit cu mult așteptările” VIDEO

Un baschetbalist american fascinat de România povestește cum e să trăiești aici: „Mi-a depășit cu mult așteptările” VIDEO

Un jucător american de baschet le-a explicat următorilor săi de pe TikTok ce înseamnă să trăiești în România. Juwan Gray a avut numai cuvinte de laudă pentru țara noastră, atât pentru peisajele de vis, cât și pentru costul mic al vieții.

Juwan Gray este impresionat de România FOTO captură video Tik Tok

Juwan Gray este la al doilea său sezon la nivel profesionist în România, fiind jucătorul echipei de baschet Corona Brașov. Baschetbalistul s-a născut în Biloxi – Mississippi (SUA) și a venit la Brașov după o altă experiență în Suedia.

Tânărul s-a declarat impresionat de România și și-a împărtășit impresiile pe TikTok într-o serie de clipuri. În ultimul dintre ele, americanul a vorbit despre frumusețea munților și pădurilor de la noi, precum și despre arhitectura impresionantă a castelelor medievale.

Baschetbalistul a dezvăluit că a făcut eforturi pentru a scăpa de stereotipurile și prejudecățile pe care le avea înainte de a ajunge în România, și a mărturisit că țara depășește cu mult așteptările sale.

„O persoană m-a întrebat cum este România. Nu știu de ce, dar când m-am gândit prima dată la România, parcă mă așteptam să văd clădiri abandonate peste tot și oameni călare și o zonă de război, dar asta e departe de adevăr. Odată ce am ajuns aici, mi-au fost depășite enorm de mult așteptările. Dacă sunteți un iubitor al naturii, e cel puțin pitoresc să fii aici. Sunt munți peste tot în țară și vara, poți vedea păduri verzi ca smaraldul împreună cu vârfuri acoperite de zăpadă în timpul iernii. Ca și cum ar fi una dintre cele mai uimitoare naturi pe care le-am văzut vreodată cu ochii mei. Iar designul arhitectural al clădirilor de aici este ca și cum ai vedea ceva dintr-un film. Sunt literalmente castele medievale aici. Știți povestea lui Dracula? Nu e doar o poveste populară, a fost real și castelul lui e la 20-30 de minute de mine", spune Gray.

„Mulți dintre oamenii de aici vorbesc engleza"

Tânărul american a vorbit și despre viața socială de la noi și s-a declarat plăcut surprins să constate că românii cunosc foarte bine engleza. Acest lucru i-a ușurat mult interacțiunile zilnice și a contribuit la o integrare mai ușoară în comunitate.

Gray a apreciat transportul public de la noi, dar și accesibilitatea economică, scoțând în evidență diferența semnificativă între costul vieții din România și cel din Statele Unite.

„Să intrăm în perspectiva socială a vieții aici, în România, am fost extrem de surprins să aflu că mulți dintre oamenii de aici vorbesc engleza, ceea ce mă ajută foarte mult atunci când încerc să ajung în anumite locații. De obicei iau Uber sau iau autobuzul, iar transportul public este extrem de fiabil și consistent pentru mine. Și am avut și noroc pentru că locuiesc într-unul dintre cele mai mari orașe din România, care este Brașovul. Așa că, dacă m-aș rătăci vreodată călătorind undeva, aș găsi un adolescent care să vorbească engleza și ar fi în măsură să-mi indice direcția corectă unde trebuie să merg. Costul de trai este extrem de accesibil pentru situația mea de american care locuiește aici. Și asta pentru că fiecare dolar american aici înseamnă aproximativ patru lei și jumătate. Aceasta este moneda pe care o folosesc ei", explică americanul.

Cum le răspunde românilor care îl critică

Juwan Gray a ținut să vorbească și despre chiria pe care o plătește pentru un apartament cu două camere în Brașov, dar și despre comentariile unor români, care au scris după prima lui postare pe Tik Tok că nu prezintă România așa cum ar fi ea în realitate.

„Au fost oameni în comentariile la ultimul meu videoclip care se viralizează chiar acum, vorbind despre cum că nu vorbesc despre România corectă și că România nu este așa pentru ei. Dar cu tot respectul, eu vorbesc pentru mine și pentru situația mea, așa cum a pus această persoană întrebarea. Așa că voi răspunde la ea. Acestea fiind spuse, să fiu aici este o binecuvântare pentru situația mea, pentru că locuiesc într-o zonă foarte populată. Sunt aproape de un mall. Sunt la doi pași de gară. Și locuiesc într-un apartament cu două camere și plătesc doar 580 de euro pe lună, ceea ce echivalează cu aproximativ 600 dolari. Am posibilitatea de a experimenta un cost al vieții foarte scăzut în comparație cu cel pe care l-aș avea dacă aș locui acasă. Acum, pentru toți americanii care sunt conectați, știți cu toții că un apartament cu două camere pentru 600 de dolari pe lună este inexistent în zilele noastre. Sunt conștient că fiecare țară are problemele ei. Fiecare țară are lucruri la care trebuie să lucreze, dar eu nu am experimentat nimic rău aici, în România. Așa că da, așa este România, în opinia mea ", a concluzionat americanul în postarea sa de pe TikTok.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?