Un bătrân de 100 de ani explică cum a economisit un milion de dolari. "Am trăit întotdeauna în limita posibilităților mele”

Un bătrân de 100 de ani explică cum a economisit un milion de dolari. "Am trăit întotdeauna în limita posibilităților mele”

Deși salariul său nu a depășit niciodată 40.000 de dolari, a economisit constant 2% din venitul său anual pentru pensie.

Bill Stovall are 100 de ani și un milion de dolari în conturi

A trăi un secol întreg aduce provocări. Pe lângă moartea soției sale, Martha, în 2022, Stovall și-a pierdut aproape toți prietenii. Astfel, zilele petrecute în casa sa din Cumming, Georgia, pot deveni singuratice. A supraviețuit cancerului de colon și cancerului de piele. Acum este surd.

Dar un subiect care nu îi provoacă prea mult stres sunt banii. Economiile sale sunt estimate la un milion de dolari, scrie cnbc.com.

"Întotdeauna am trăit în limita posibilităților mele", a spus Stovall. "Nu sunt un jucător".

La fel ca în majoritatea poveștilor cu final fericit, Stovall a avut parte de noroc și privilegii de-a lungul timpului. Dar el își atribuie economiile sale sănătoase și unei vieți de prudență.

Înainte de a se pensiona la 65 de ani, Stovall a lucrat aproape o jumătate de secol în industria siderurgică, inclusiv aproape 30 de ani la LBFoster. A deținut multe titluri: director de vânzări, director de marketing, director de proprietate.

"Managementul de mijloc face toți banii pentru directori", a glumit Stovall. Înainte de cariera sa profesională, a servit în cel de-al Doilea Război Mondial, ca sergent-major în Belém, Brazilia.

Deși salariul său nu a depășit niciodată 40.000 de dolari, a economisit constant 2% din venitul său anual pentru pensie. De obicei, angajatorul său îi oferea o sumă egală cu această cotă.

"Acest lucru s-a compus de-a lungul anilor", a spus el.

La fel cum a rămas în aceeași linie de muncă de-a lungul carierei sale, Stovall nu a schimbat prea mult nici casele.

În 1957, a cumpărat o fermă de cărămidă în Atlanta care nu avea aer condiționat pentru aproximativ 16.000 de dolari. La acea vreme, era deja căsătorit cu Martha de doi ani și aveau doi copii: o fiică, Kaye, și un fiu, Art. Aproximativ un deceniu mai târziu, când compania pentru care lucra s-a mutat într-o nouă locație, Stovall a vândut acea casă pentru 22.000 de dolari.

Până atunci, el și Martha mai aveau doi copii - gemenii Toni și Robert - și au cumpărat o casă mai mare în Duluth, Georgia. Casa cu cinci dormitoare l-a costat 45.000 de dolari. Au locuit acolo mai bine de 50 de ani. În timpul pandemiei Covid-19, Stovall a vândut casa pentru aproximativ 350.000 de dolari. Singurele datorii pe care le-a făcut vreodată , a spus el, au fost pentru ipotecile sale.

Stovall avea 60 de ani când tatăl său a murit. El și fratele său au moștenit două proprietăți, iar Stovall a pus banii pe care i-a făcut direct în economiile sale.

Activele lui Stovall sunt împărțite între acțiuni și numerar.

"Sunt foarte încărcat cu numerar", a spus el. "Cu asta supraviețuiești". Prestația sa lunară de asigurări sociale este de 2.200 de dolari și orice fonduri suplimentare pe care le atrage provin din conturile sale de numerar, lăsând stocurile sale neatinse.

În prezent, el locuiește într-o casă pe o proprietate de 40 de acri deținută de fiica sa, Toni, și de ginerele său, Charles, în Cumming. Charles a avut o copilărie dificilă, iar Stovall l-a lăsat să se mute cu familia când era în liceu. El și Toni s-au îndrăgostit în adolescență. Pentru că Stovall locuiește pe proprietatea fiicei sale, are puține cheltuieli cu locuința.

Cu toate acestea, el caută reduceri la magazinul alimentar și feluri de mâncare mai ieftine în meniurile restaurantelor. Copiii săi trebuie să îl împingă de la spatesă își înlocuiască cămășile zdrențuite și blugii rupți.

După ce vorbește dimineața cu cenușa soției sale Martha, Stovall își pregătește singur micul dejun. Acesta este un loc în care nu se abține. Își gătește singur ouă, cârnați și biscuiți, sau clătite și vafe.

Bill Stovall a supraviețuit soției sale, Martha

Bill Stovall a supraviețuit soției sale, Martha

Îi place să monitorizeze piața bursieră pe parcursul zilei, dar rareori cumpără sau vinde acțiuni individuale.

"Astăzi sunt mai mult un observator decât un trader", a spus el. "Piața bursieră este un rahat".

În câteva seri pe săptămână, el se răsfață cu un cocktail. Îi plac Barton Vodka și Jim Beam. Rareori își toarnă un al doilea pahar.

Înainte de culcare, mai vorbește încă o dată cu Martha, care a murit la 96 de ani de bătrânețe. Au fost împreună timp de 72 de ani. "Îi spun: "Te iubesc. Noapte bună"."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat