"Un caz foarte, foarte SPECIAL": Poliţia Română a ordonat furturi în Danemarca

Un român acţiona la îndemnul autorităţilor române atunci când a furat echipament de la firme daneze, dezvăluie publicaţia Tidsskrift for Kriminalret, citat de site-ul TheLocal.dk. în ediţia de luni.

"Un caz foarte, foarte special: Poliţia Română a ordonat furturi pe teritoriul Danemarcei - presă

Într-un caz rămas necunoscut publicului înainte să fie dezvăluit de publicaţie, un tribunal, Înalta Curte din Est, a stabilit în 2013 că Poliţia Română a ordonat furturi în valoare de patru milioane de coroane (peste 536.200 de euro), cu scopul de a prinde infractori români.

Procurorul Jan Rechendorff a declarat pentru agenţia Ritzau că este vorba despre "un caz foarte, foarte special", deoarece autorităţile daneze nu au ştiut nimic despre planurile omologilor lor români, ilegale potrivit legii daneze.

Potrivit publicaţiei, bărbatul respectiv a furat trei utilaje folosite în construcţii de la Scantruck, din Skive, în noiembrie 2013, pe care le-a adus în România, unde au fost livrate unor persoane prezentate ca făcând parte din mafia românească.

O lună mai târziu, acelaşi bărbat a furat şase încărcătoare telescopice de la firma Nicolaisen & Larsen din Ulfborg. De această dată, românul şi complicii săi au fost arestaţi la un popas în Germania.

Românul a fost inculpat de autorităţile daneze, însă potrivit publicaţiei tribunalul respectiv l-a achitat pentru că lucra pentru Poliţia Română - în pofida faptului că autorităţile daneze nu au fost informate în legătură cu operaţiunea.

Rechendorff a negat că acest caz ar servi ca o undă verde pentru ca România sau alte ţări să efectueze operaţiuni similare pe teritoriul danez.

"Pot să spun că, în general, ţări străine pot desfăşura operaţiuni în urma unui acord cu poliţia daneză şi după ce primesc instrucţiuni complete de la partea daneză", a declarat el pentru Ritzau.

Potrivit ziarului, autorităţile daneze au solicitat de mult timp Poliţiei Române să returneze echipamentul furat, însă nu au primit încă un răspuns în acest sens.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…