Un celebru istoric rus a ucis și dezmembrat o fostă studentă

Un celebru istoric rus a ucis și dezmembrat o fostă studentă

Un renumit istoric rus, specialist în Napoleon și decorat cu Legiunea de Onorare a Franței, a fost arestat sâmbătă la Sankt Petersburg, fiind suspectat că și-a ucis o fostă studentă, a anunțat poliția locală, citată de AFP.

"Un bărbat de 63 de ani a fost scos sâmbătă dimineața din apele râului Moika, în centrul orașului. În rucsacul său, au fost descoperite două brațe de femeie”, a precizat Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat.

O sursă din poliția locală, care a preferat să-și păstreze anonimatul, a afirmat că bărbatul arestat este Oleg Sokolov, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg.

Presa locală a relatat că Oleg Sokolov, beat, ar fi căzut în apă în timp ce încerca să arunce membrele tinerei femei în râu.

Potrivit presei rusești, poliția a descoperit în locuința lui Sokolov corpul decapitat al Anastasiei Eșcenko, 24 de ani, care a fost studenta lui și a semnat cu profesorul mai multe lucrări.

Istoricul ar fi recunoscut că a ucis-o pe tânără, la locuința sa, în urmă cu două zile, potrivit cotidianului local 47news.ru.

Decorat în 2003 cu Legiunea de Onoare în Franța, Oleg Sokolov a fost consilier la mai multe filme istorice și a scris mai multe cărți consacrate lui Napoleon. Este membru al consiliului științific al Institutului de științe sociale, economice și politice (Issep), școala fondată de fosta deputată franceză de extrema dreaptă Marion Maréchal Maréchal la Lyon, în Franța.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...