Un cercetător rus de top a murit „otrăvit cu ciuperci” după eșecul misiunii Luna-25

Un cercetător rus de top a murit „otrăvit cu ciuperci” după eșecul misiunii Luna-25

Un cercetător rus de top în domeniul rachetelor a murit din cauza unei „otrăviri cu ciuperci” la câteva săptămâni după ce Rusia a eșuat în prima sa misiune spațială spre Lună după aproape 47 de ani.

Profesorul Vitali Melnikov FOTO knewz.com

Conform primelor informații rostogolite în presa rusă loială Kremlinului, profesorul Vitalii Melnikov a murit la vârsta de 77 de ani după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare. „Moskovskii Komsomoleț” susține că medicii au luptat timp de aproape două săptămâni pentru a-l ține în viață, dar în van.

Totuși, circumstanțele morții profesorului Melnikov încă nu sunt clare, notează The Sun.

Vitali Melnikov a condus Departamentul de Rachete și Sisteme Spațiale de la RSC Energhia, principalul producător de nave spațiale din Rusia. În calitate de cercetător, a scris 291 de atricole științifice și a colaborat cu numeroși colegi străini, inclusiv din NASA.

De la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, decesele misterioase și tulburătoare s-au înmulțit în rândul oligarhilor, cercetătorilor, directorilor de companii de stat, politicienilor și disidenților ruși.

Cel mai recent caz este cel al șefului Wagner, Evgheni Prigojin, care ar fi murit pe 23 august într-un „accident” aviatic produs în regiunea Tver. „Accidentul” din Tver a avut loc la fix două luni de când Prigojin și-a trimis mercenarii într-un marș spre Moscova cu scopul declarat de a îndepărta conducerea militară a Rusiei.

Moartea profesorului Melnikov survine după cea a astronomului Mihail Marov, 90 de ani, a suferit o „agravre bruscă” a stării sale sănătate în urma prăbușirii umilitoare a navei spațiale Luna-25.

Omul de știință a vorbit despre „ultima lui speranță” de a vedea o navă spațială rusească aselenizând înainte de a fi dus în mod misterios la spital.

Rusia a încercat să fie prima țară care reușește o misiune de aterizare pe Podul Sud al Lunii, dar a eșuat în acest demers.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”