Un comandant ucrainean povestește despre cea mai cumplită experiență cu o tranșee rusească: „Misiune aproape imposibilă”

Un comandant ucrainean povestește despre cea mai cumplită experiență cu o tranșee rusească: „Misiune aproape imposibilă”

Un comandant ucrainean a relatat pentru NYT despre una dintre cele mai cumplite capcane în care au căzut soldații săi în timpul unei misiuni, luna trecută: poziții defensive false.

Tranșeele și minele sunt cele mai semnificative obstacole în calea contraofensivei FOTO PROFIMEDIA

Comandantul care s-a recomandat cu indicativul său de luptă, Voskres, a oferit detalii înfiorătoare despre un atac în care s-au angajat efectivele sale antrenate în abilități specifice forțelor speciale. Acestea au avut sarcina de a prelua poziții fortificate rusești, doar ca să fie atrase într-o capcană mortală pe care nu ar fi avut cum să o anticipeze și care le-a provocat pierderi mari: mine detonate de la distanță amplasate în tranșee goale.

Misiunea lor a pornit cu stângul. Blindatele lor au fost doborâte de artilerie, astfel că soldații au fost obligați să avanseze pe jos.

Ajungând la pozițiile rusești, după ce au curățat în prealabil de mine o porțiune dintr-un câmp mărginit de copaci, forțele ucrainene s-au pregătit pentru încleștarea cu inamicii din tranșee.

Tranșeele erau minate. Băieții noștri au început să sară în tranșee și să sară în aer”, a povestit el pentru NYT. Mai mult, concomitent cu detonarea de la distanță a minelor amplasate în tranșee, inamicii lansau încărcături explozive din drone asupra supraviețuitorilor.

„Părea că aveau câte o dronă pentru fiecare persoană. Dacă am fi știut cât de mult echipament aveau rușii, atunci am fi realizat că ar fi fost o misiune aproape imposibilă”, a explicat acest comandant.

Detaliile oferite de el corespund relatărilor cu privire la tranșeele false dezvăluite de experții care au călătorit în zonele din apropierea frontului.

„Construiesc tranșee false. Au tranșee minate”, a dezvăluit recent Michael Kofman, expert în Rusia la Center for Naval Analyses, explicând că forțele rusești încearcă să „atragă forțele ucrainene în aceste tranșee minate în prealabil” după care detonează minele de la distanță.

Rușii lasă intenționat o parte din tranșee goale, iar când ucrainenii încearcă să le preia, le aruncă în aer.

Iar aceste tranșee- capcană sunt departe de a fi singurele amenințări cu care se confruntă ucrainenii. Rusia a construit apărări în profunzime, amplasând straturi de bariere anti-tanc și fortificații susținute de infanterie, artilerie și aviație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?