Un comando american l-a ucis pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic (presă)

Un comando american l-a ucis pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic (presă)

Un comando american de elită l-a ucis duminică pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic, transmite postul american ABC News, citând un oficial din cadrul serviciilor anti-tero.

Abu Anas al-Iraqi, considerat drept administratorul finanțelor grupării teroriste, a fost lichidat în cursul unei operațiuni derulate în Siria de unitatea specială de elită Expeditionary Targeting Force. El gestiona banii provenind din răpiri, răscumpărări, vânzări de gaz și petrol și alte activități ilegale.

Oficialul citat a mai spus că în cursul operațiunii a fost ucis și un alt combatant al grupării și că militarii au căutat, la fața locului, documente și dispozitive electronice care ar putea fi utilizate de serviciile de informații. El a precizat că niciun american nu a fost rănit în cursul operațiunii.

La nivel oficial, uciderea lui Abu Anas al-Iraqi nu a fost, deocamdată, confirmată. La Pentagon, purtătorul de cuvânt Jeff Davis a spus doar că o operațiune a trupelor speciale a avut loc duminică în Siria, la Dayr az Zawr, și că misiunea s-a încheiat "cu succes". E a precizat că nu a fost vorba despre o operațiune de salvare a unor ostatici și că nimeni nu a fost reținut sau capturat.

Americanii speră să îl lichideze și pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, despre care se crede că se ascunde în Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”