Un comando american l-a ucis pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic (presă)

Un comando american l-a ucis pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic (presă)

Un comando american de elită l-a ucis duminică pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic, transmite postul american ABC News, citând un oficial din cadrul serviciilor anti-tero.

Abu Anas al-Iraqi, considerat drept administratorul finanțelor grupării teroriste, a fost lichidat în cursul unei operațiuni derulate în Siria de unitatea specială de elită Expeditionary Targeting Force. El gestiona banii provenind din răpiri, răscumpărări, vânzări de gaz și petrol și alte activități ilegale.

Oficialul citat a mai spus că în cursul operațiunii a fost ucis și un alt combatant al grupării și că militarii au căutat, la fața locului, documente și dispozitive electronice care ar putea fi utilizate de serviciile de informații. El a precizat că niciun american nu a fost rănit în cursul operațiunii.

La nivel oficial, uciderea lui Abu Anas al-Iraqi nu a fost, deocamdată, confirmată. La Pentagon, purtătorul de cuvânt Jeff Davis a spus doar că o operațiune a trupelor speciale a avut loc duminică în Siria, la Dayr az Zawr, și că misiunea s-a încheiat "cu succes". E a precizat că nu a fost vorba despre o operațiune de salvare a unor ostatici și că nimeni nu a fost reținut sau capturat.

Americanii speră să îl lichideze și pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, despre care se crede că se ascunde în Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...