Un consilier prezidenţial ucrainean spune că Rusia urmăreşte să ocupe Kievul şi să îl ucidă pe Zelenski

Un consilier prezidenţial ucrainean spune că Rusia urmăreşte să ocupe Kievul şi să îl ucidă pe Zelenski

Rusia urmăreşte să ocupe Kievul şi să îl ucidă pe preşedintele Volodimir Zelenski, a declarat vineri consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, în contextul asaltului la care forţele ruse supun capitala Kiev, relatează Reuters.

Podoliak a mai spus că preşedintele Zelenski se află în Kiev. El a mai atras atenţia cu Ucraina se confruntă cu o penurie de combustibil.

În acelaşi timp, consilierul prezidenţial a precizat că Ucraina a doborât două rachete de croazieră şi un avion ale Rusiei deasupra Kievului.

Departamentul de Stat de la Washington a transmis anterior că SUA consideră că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi "principala ţintă a agresiunii ruse".

Însuşi Zelenski a declarat vineri dimineaţă că are informaţii că "inamicul" rus l-a declarat ţinta numărul unu şi că familia sa este ţinta numărul doi.

Preşedintele ucrainean a dat asigurări că a rămas în capitala Kiev, dezminţind informaţii false cum că ar fi părăsit oraşul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria