Un contrabandist a furat un revolver din Slovacia, pe care l-a introdus ilegal în România

Un contrabandist a furat un revolver din Slovacia, pe care l-a introdus ilegal în România

Trei bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, după ce unul dintre ei a furat la Bratislava un revolver marca Arminius, pe care l-a adus în România, fiind cumpărat de ceilalţi doi inculpaţi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, unul dintre inculpaţi, care este acuzat şi de contrabandă, a sustras, pe 16 iunie 2016, o armă scurtă letală tip revolver, împreună cu cartuşele aferente acesteia, din oraşul slovac Bratislava, a introdus-o în România pe la Cenad, fără să declare organelor de poliţie de frontieră, s-a deplasat la domiciliul său din oraşul Bocşa, iar după câteva zile a vândut-o celui de al doilea inculpat. Cei doi nu erau autorizaţi pentru deţinere, port şi folosire a armelor scurte letale.

Arma a fost vândută de primul cumpărător celui de al treilea inculpat, care a deţinut-o până la 7 martie 2017, când a predat-o organelor de poliţie la solicitarea acestora, deoarece nici el nu era autorizat pentru deţinere, port şi folosire a armelor scurte letale.

Arma Arminius, model model HW 38, cu percuţie centrală, a fost furată împreună cu 18 cartuşe de calibrul 38 special.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Reşiţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...