Un copil din Japonia abandonat în pădure de părinți, drept pedeapsă, a fost găsit în viață

Un copil din Japonia abandonat în pădure de părinți, drept pedeapsă, a fost găsit în viață

Un băiat din Japonia în vârstă de șapte ani, lăsat în pădure drept pedeapsă de către părinții săi, la Hokkaido, a fost găsit în viața vineri dimineața, a declarat un salvator pentru agenția France Presse (AFP).

"Băiatul a fost găsit în viață, dar nu avem detalii despre starea lui", a explicat prin telefon salvatorul Satoshi Saito, adăugând că copilul însuși i-a spus că se numește Yamato Tanooka.

Media japoneză a difuzat aceleași informații, confirmate și de poliție.

"Un soldat a fost cel care a descoperit primul copilul", iar băiatul a spus că a mers singur până la baza militară unde a fost găsit, a explicat pentru AFP Manabu Takehara, purtător de cuvânt al forțelor de autoapărare (numele armatei japoneze), de asemenea, contactat telefonic.

"Se pare că este într-o stare fizică bună, dar a fost condus la spital", a adăugat el.

Aproximativ 200 de soldați, pompieri, polițiști și voluntari au fost mobilizați pentru a-l găsi pe Tanooka Yamato ai cărui părinți au declarat că l-au abandonat sâmbătă pe marginea drumului pentru a-l pedepsi, mai notează AFP.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /