Un deputat german, prins cu o cantitate mică de droguri asupra sa

Un deputat german, prins cu o cantitate mică de droguri asupra sa

Un deputat ecologist din Germania a demisionat miercuri din mai multe funcții politice, păstrându-și totuși mandatul parlamentar, după ce poliția a descoperit asupra sa o cantitate mică de droguri de sinteză, relatează AFP. Volker Beck, de 55 de ani, a fost prins de poliție în timpul unui control cu '0,6 grame dintr-o substanță narcotică asupra sa', a declarat pentru ediția online a cotidianului german Bild o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Berlin.

Potrivit tabloidului, ar fi vorba de 'crystal meth' sau metamfetamină, un drog de sinteză care dă foarte mare dependență, descoperit în timpul unui control stradal. Autoritățile nu au confirmat până acum natura precisă a drogului.

Deputatul din partidul Verzilor a fost arestat marți, la Berlin, relatează DPA. Potrivit agenției germane de știri, el este deputat din partea acestei formațiuni din 1994.

'Renunț la funcția din cadrul grupului meu parlamentar de purtător de cuvânt pentru afacerile interne și religioase și la cea de președinte al grupului de prietenie parlamentar germano-israelian', a precizat Beck într-un scurt comunicat.

Volker Beck, care nu a anunțat totuși că a renunțat la mandatul său de deputat, a insista asupra faptului că a fost mereu 'un susținător al unei politici liberale' în materie de stupefiante. 'Avocatul meu va face o declarație în legătură cu acuzațiile procurorilor la momentul cuvenit', a mai precizat el.

În 2014, deputatul social-democrat Michael Hartmann a demisionat și el din mai multe funcții după ce asupra sa a fost descoperită o cantitate de 'crystal meth'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...