Un deputat turc condamnat pentru spionaj îşi reia mandatul parlamentar

Un deputat turc condamnat pentru spionaj îşi reia mandatul parlamentar

Deputatul turc Enis Berberoglu, exclus din parlament anul trecut după o condamnare pentru divulgarea de secrete de stat, şi-a reluat joi mandatul în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, transmite Reuters.

Curtea a decis săptămâna trecută că lui Berberoglu i-au fost încălcate drepturile şi a cerut rejudecarea procesului acestuia într-o instanţă inferioară. Joi, decizia a fost citită în plenul parlamentului, iar deputatul şi-a recăpătat locul.

Berberoglu, membru al Partidului Republican al Poporului (CHP), principala forţă politică de opoziţie din Turcia, fusese exclus din parlament în iunie anul trecut, alături de doi deputaţi pro-kurzi, în urma unor condamnări definitive în justiţie.

Iniţial, deputatul CHP fusese condamnat la 25 de ani de închisoare pentru spionaj, în 2017, sub acuzaţia că a furnizat unui ziar de opoziţie un material video despre care se presupune că arată cum serviciul turc de informaţii transportă arme în Siria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski