Un dezvoltator belgian a cumpărat un parc industrial din România

Un dezvoltator belgian a cumpărat un parc industrial din România

Situată în partea de centru-nord a oraşului Arad, proprietatea Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacţiei va fi operată de WDP România. Potrivit experţilor Colliers, tranzacţionarea Arad Business Park confirmă interesul pentru spaţiile pentru afaceri mici şi pentru logistică de proximitate.

Colliers administrează Arad Business Park din 2014, având ca obiect de activitate administrarea zilnică a chiriaşilor, prelungiri, reînnoiri şi noi contracte de închiriere, managementul operaţional al subcontractanţilor, gestionarea oricăror terţi, precum şi a bugetelor OPEX şi CAPEX şi alte aspecte de management.

„Achiziţionarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiţie în logistica urbană, cât şi o investiţie într-o locaţie strategică într-un important nucleu industrial, la graniţa cu Ungaria şi conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

În ansamblu, piaţa industrială şi logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială şi logistică din CEE-15.

„Piaţa de investiţii primeşte un nou vot de încredere din partea unuia dintre cei mai activi jucători din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers România.

La mijlocul anului 2022, specialiştii Colliers estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce priveşte tranzacţiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând circa 17% din totalul volumului de tranzacţii de investiţii. Există şanse ca volumul investiţiilor de anul acesta să depăşească pragul de 1 miliard de euro, determinat în mare parte de tranzacţii în segmentul de office. Sectorul industrial are în continuare foarte mult potenţial şi este de aşteptat să fie încheiate şi alte tranzacţii până la finalul anului, sunt de părere experţii Colliers.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat