Un diamant de o puritate rară, scos la vânzare în cadrul unei licitații online, în noiembrie

Un diamant de 51 de carate și cu o puritate nemaiîntâlnită în Rusia reprezintă piesa centrală a unei colecții de cinci pietre prețioase, ce vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitații online, în noiembrie, de compania Alrosa, lider mondial al acestui sector de activitate, care speră să obțină un preț de peste 10 milioane de dolari, informează AFP.

Dintr-un diamant brut de 179 de carate, descoperit în 2015 în una dintre minele sale siberiene din Iakuția, compania Alrosa, controlată de statul rus, a tăiat cinci pietre prețioase, ce alcătuiesc o colecție vizionată joi de jurnaliștii de la AFP.

"Cele cinci diamante au fost produse pornind de la un singur diamant brut, ceea ce este un fapt excepțional", a subliniat președintele companiei Alrosa, Serghei Ivanov, într-un comunicat.

"A fost nevoie de un an și jumătate pentru a crea această colecție (...) Diamantul principal, Dynastie, a devenit cel mai pur diamant de talie mare din istoria industriei de bijuterii din țara noastră", a adăugat el.

Rusia este unul dintre principalii producători mondiali de pietre prețioase, grație resurselor sale din regiunea siberiană Iakuția.

Diamantul brut de origine, ce avea o vechime de aproape 400 de milioane de ani, a fost denumit "Romanov", în semn de omagiu adus dinastiei care a domnit în Rusia imperială până la Revoluția din 1917, în timpul căreia s-a dezvoltat industria diamantelor, începând din secolul al XVIII-lea.

Colecția formată din cele cinci pietre prețioase — de 51,38, 16,67, 5,05, 1,73 respectiv 1,39 carate — va fi prezentată în mai multe țări, inclusiv la un salon specializat organizat în Hong Kong între 13 și 19 septembrie.

Colecția va fi pusă în vânzare în cadrul unei licitații online ce va avea loc pe site-ul dynasty.alrosa.ru.

"Dacă ne bazăm pe rezultatele vânzărilor obținute la licitațiile organizate de casele Sotheby's și Christie's, prețul de pornire pentru această colecție nu poate fi mai mic de 10 milioane de dolari", a declarat Serghei Ivanov, citat de agenția de presă Interfax.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația