Un elicopter al armatei elvețiene s-a prăbușit în Alpii Elvețieni; mai mulți răniți

Un elicopter al armatei elvețiene s-a prăbușit în Alpii Elvețieni; mai mulți răniți

Un elicopter al armatei elvețiene s-a prăbușit miercuri în Alpii Elvețieni, în pasul Gothard, celebrul punct de trecere între nordul și sudul Europei, și mai multe persoane au fost rănite, a anunțat Ministerul elvețian al Apărării pe Twitter, relatează AFP.

'Prăbușirea unui elicopter în apropiere de ospiciul din pasul Gothard. Mai multe persoane ar fi rănite', a precizat pe rețeaua socială ministerul.

Operațiuni de salvare sunt în curs de desfășurare, a precizat ministerul.

Incidentul s-a produs în cantonul Ticino, în sudul Elveției, la ora 12:00 locală (10:00 GMT).

Potrivit unuia dintre reprezentanții executivului cantonal din Ticino, Norman Gobbi, elicopterul care s-a prăbușit era un aparat de zbor Super Puma.

Ospiciul Saint Gothard se află situat la 2.100 de metri altitudine în pasul cu același nume.

Acest incident are loc la aproape o lună după prăbușirea unui avion de luptă al armatei elvețiene, un F/A-18 care efectua un exercițiu împreună cu un alt avion în Alpii Elvețieni. Pilotul a murit.

În luna iunie, două avioane de luptă de tip Tiger F-5E s-au ciocnit în timpul unui exercițiu de antrenament în Olanda și unul dintre aceste avioane a luat foc și s-a prăbușit. Pilotul a reușit să se catapulteze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale