Un elicopter de transport al ONU s-a prăbuşit în Sudanul de Sud

Un elicopter de transport al ONU s-a prăbuşit în Sudanul de Sud

Un elicopter al Misiunii ONU în Sudanul de Sud (UNMISS), ce transporta mărfuri, s-a prăbuşit marţi în apropiere de Bentiu, în nordul ţării devastate de lupte, a anunţat misiunea, precizând că soarta echipajului este necunoscută.

Un elicopter de transport al ONU s-a prăbuşit în Sudanul de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"UNMISS confirmă că unul dintre elicopterele sale Mi-8, care efectua o misiune de transport de mărfuri de rutină, s-a prăbuşit la circa zece kilometri sud de Bentiu", capitala statului petrolier Unity, a anunţat UNMISS pe contul său de Twitter.

Declarându-se "foarte îngrijorat de soarta echipajului", misiunea a "mobilizat o echipă de căutare şi salvare la locul incidentului".

"Ancheta privind posibilele cauze ale accidentului va începe cât mai repede posibil", a declarat UNMISS, fără a preciza numărul persoanelor aflate la bord.

Echipajul Mi-8, elicopter de concepţie sovietică ce există în versiunile civilă şi militară, include în general cel puţin trei persoane.

"Misiunea a pierdut contactul la ora 14.28 (14.28 ora României) cu elicopterul, care efectua un zbor de rutină pentru transferul de mărfuri din Wau către Bentiu", a precizat UNMISS. Wau este situat la aproximativ 350 de kilometri sud-vest de Bentiu.

Lupte intense au fost semnalate de la jumătatea lui august în regiunea Bentiu, unul dintre principalele focare ale confruntărilor în conflictul care devastează regiunea din decembrie 2013, între armata loială preşedintelui Salva Kiir şi trupele loiale fostului vicepreşedinte Riek Machar.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”