Un elicopter militar rusesc a fost doborât în apropiere de Bahmut: Mai mulți ofițeri Wagner ar fi murit

Un elicopter militar rusesc a fost doborât în apropiere de Bahmut: Mai mulți ofițeri Wagner ar fi murit

Un elicopter militar rusesc a fost doborât luni de către armata ucraineană în împrejurimile localității Bahmut, în estul Ucrainei. Mai mulți ofițeri din compania militară privată Wagner ar fi murit, scrie publicația ucraineană „Zerkalo Nedeli”, care citează un jurnalist.

Elicopter Mi-8 FOTO EPA-EFE

„Este amuzant că înregistrarea video cu distrugerea elicopterului a fost preluată pentru prima dată de canalele rusești Z (pro-război, n. red.), susținând că este un elicopter ucrainean și dansând, prin urmare, cu bucurie pe oasele propriilor soldați”, transmite jurnalistul Denis Kazanski, citat de „Zerkalo Nedeli”.

„Dar cel mai interesant lucru este că elicopterul era cel mai probabil belarus. Numărul și steagul Belarusului sunt vopsite, dar pot fi identificate”, adaugă el.

Unii experți militari se îndoiesc că acest elicopter de tip Mi-8 ar aparține Belarusului, întrucât are numărul pe coadă, exact ca aparatele de zbor ale armatei ruse. Ei notează totodată că Wagner PMC, responsabilă de zona Bahmut, dispune de elicoptere de acest tip.

Armata ucraineană a publicat imagini din momentul doborârii elicopterului. Aparatul de zbor a fost doborât, cel mai probabil, de o rachetă antiaeriană lansată dintr-un sistem portabil cu rază scurtă de acțiune (MANPADS), care este folosit des de către militarii ucraineni.

După ce este lovit în plin, elicopterul continuă să mai zboare aproape un minut, apoi se prăbușește pe un câmp. Potrivit unor surse din armata ucraineană, elicopterul a fost doborât de militari din Brigada 54 Mecanizată.

Potrivit Statului Major al armatei ucrainene, 257 de elicoptere militare ale Rusiei au fost eliminate de la începutul războiului, patru dintre ele căzând luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...