Un eurodeputat bulgar, sancţionat pentru un aparent salut nazist

Un eurodeputat bulgar, sancţionat pentru un aparent salut nazist

Un eurodeputat naţionalist bulgar a fost sancţionat prin privarea, timp de şase zile, de indemnizaţia de şedinţă după ce a făcut un gest ''perceput ca un salut nazist'' în hemiciclu în luna februarie, a anunţat marţi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite AFP.

Suma penalizării este echivalentă cu 2.028 de euro, conform regulamentului de procedură al PE.

''Am decis să impun o sancţiune lui Anghel Djambazki pentru comportamentul său inadecvat din 16 februarie 2022, atunci când a ridicat braţul într-un gest care a fost perceput ca un salut nazist părăsind sala'', a declarat Metsola, în deschiderea zilei de dezbateri ale Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

''Acest lucru a adus atingere demnităţii şi reputaţiei Parlamentului European'', a continuat eurodeputata malteză, care a precizat că Djambazki a fost informat în legătură cu sancţiunea respectivă şi că el va putea face apel.

După incident, care a suscitat indignarea Parlamentului European, eurodeputatul bulgar a negat că ar fi făcut salutul nazist, evocând un ''simplu salut''.

Imaginile video îl arată pe Anghel Djambazki urcând scările către ieşirea din sala de plen, după ce luase cuvântul într-o dezbatere, după care se întoarce şi ridică braţul drept, cu palma întinsă, înainte de a ieşi din hemiciclu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat