Un experimentat colonel de aviație ucrainean a murit într-o misiune în Marea Neagră. Mihail Matiușenko a condus brigada „Fantomele Kievului”

Un experimentat colonel de aviație ucrainean a murit într-o misiune în Marea Neagră. Mihail Matiușenko a condus brigada „Fantomele Kievului”

Colonelul Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) Mihail Matiușenko a fost ucis în timp ce efectua o misiune de luptă într-o luptă deasupra Mării Negre. Anatoli Fedoruk, primarul orașului Buchi, a anunțat acest lucru pe Facebook, scrie Ziare.com .

Militarul pilota multe tipuri de avioane militare și civile. Matiușenko a servit în diferite unități militare, înainte de război a lucrat ca manager al uneia dintre companiile aeriene ucrainene.

"A fost o persoană de succes, nu s-a lăudat niciodată cu ceea ce a făcut de fapt. Având o poziție civică activă, a condus formarea forțelor de ordine. Mihail Matiușenko, supranumit „Bunicul", a transmis generației tinere experiența sa neprețuită de muncă", a informat Fedoruk.

Potrivit primarului, Mihail Matiușenko a condus brigada pilot „Fantomele Kievului”.

"Odată cu sosirea colonelului Matyushenko la conducere, Brigada 40 de Aviație Tactică nu a suferit pierderi în aer. Toți piloții din "Fantomele Kievului" s-au întors în viață", a remarcat Fedoruk.

Pe 2 octombrie, eroul a plecat în ultima sa călătorie acasă, la Buchi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...