Un faimos general ucrainean sugerează distrugerea Podului lui Putin care leagă Crimeea de Rusia: „Aş lăsa o gaură pentru şobolanii care fug”

Un faimos general ucrainean sugerează distrugerea Podului lui Putin care leagă Crimeea de Rusia: „Aş lăsa o gaură pentru şobolanii care fug”

Generalul Serhii Krivonos, care între 2016 şi 2019 a fost comandantul trupelor speciale ucrainene şi secretar adjunct al Consiliului de Securitate şi Apărare a Ţării, a făcut afirmaţiile în timpul unui interviu în care a vorbit despre posibilitatea lovirii unor ţinte aflate în Crimeea şi Rusia cu lansatoare multiple de rachete cu rază lungă, precum HIMARS-urile americane care provoacă îngrijorare la Moscova, scrie Hotnews.

„În ceea ce priveşte Podul Kerci, decizia va fi luată de directorul şef al acestui război, generalul Valeri Zalujnî, fiindcă el este comandantul suprem al Forţelor Armate ale Ucrainei”, a spus Krivonos.

„Vom vedea în timp care va fi decizia sa dar eu aş lăsa o gaură minusculă pentru acei şobolani care vor fugi din Crimeea - când vom merge să eliberăm Crimeea - ca să poată scăpa mai rapid de pe pământul nostru”, a adăugat el.

Generalul ucrainean a amintit că Ucraina nu dispune doar de sistemele HIMARS furnizate de Statele Unite, ci şi propriile sisteme Vilkha şi Vilkha-M, care pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 120 de kilometri.

Podul peste strâmtoarea Kerci a fost construit de Rusia după anexarea ilegală a Crimeei în anul 2014 şi conectează peninsula care nu are surse proprii de apă potabilă de Rusia prin strâmtoarea cu acelaşi nume care leagă Marea Neagră de Marea Azov.

Kievul acuză Moscova că foloseşte podul pentru a transfera militari şi echipamente în Crimeea, şi de acolo în sudul Ucrainei.

Serviciul de informaţii al armatei ucrainene a anunţat luna trecută că a obţinut planurile detaliate ale podului, o mutare pe care unii analişti au interpretat-o drept o sugestie că Ucraina ar putea bombarda podul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro