Un fermier din Australia a supraviețuit atacului unui crocodil mușcând înapoi reptila

Un fermier din Australia a supraviețuit atacului unui crocodil mușcând înapoi reptila

Un fermier australian, pe nume Colin Deveraux, se poate considera unul dintre cei mai norocoși oameni în viață după ce a respins un atac al unui crocodil mușcând înapoi animalul, potrivit BBC.

Crocodil de apă sărată din Australia. Foto: Shutterstock

Crescătorul de bovine Colin Deveraux a petrecut o lună în spital după ce a fost mușcat de un crocodil de apă sărată de 3,2 metri în Teritoriul de Nord.

El a declarat pentru ABC News că a mușcat pleoapa crocodilului în lupta sa pentru a supraviețui. Deveraux a declarat că chinul său a început după ce s-a oprit la un lac în timp ce călătorea pentru a construi garduri în apropierea râului Finniss, luna trecută.

El s-a oprit lângă lac după ce a observat peștii care înotau în mijlocul apei. După ce s-a îndepărtat din nou, crocodilul s-a "agățat" de piciorul său drept, scuturându-l ca pe o "păpușă de cârpe" și trăgându-l în apă.

Dl Deveraux a declarat pentru ABC că a încercat mai întâi să lovească crocodilul în coaste cu celălalt picior - înainte de a mușca reptila.

"Eram într-o poziție atât de incomodă... dar, din greșeală, dinții mei i-au prins pleoapa. Era destul de groasă, ca și cum m-aș fi ținut de piele, dar am tras înapoi pe pleoapa lui și mi-a dat drumul.

"Am sărit și am plecat cu pași mari până la locul unde era mașina mea. M-a urmărit un pic, poate patru metri, dar apoi s-a oprit."

Australianul și-a acordat singur primul ajutor

Deveraux a spus că a folosit un prosop și niște frânghie pentru a opri sângerarea din picior, înainte ca fratele său să-l conducă 130 km spre nord, la Spitalul Royal Darwin.

"Dacă (crocodilul) m-ar fi mușcat în altă parte, ar fi fost altfel", a spus el.

"Înseamnă că trebuie să schimb ceea ce fac. M-am plimbat prea mult timp prin mlaștina aia reparând garduri și trăind viața, dar mi-a deschis ochii."

Potrivit guvernului local , crocodilii reprezintă baza unei industrii importante în Teritoriul de Nord și sunt protejați prin lege.

Ei sunt considerați a fi de un interes științific și uman uriaș, precum și o atracție turistică valoroasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat