Un fost atacant al Barcelonei a primit cetățenie rusă. A fost primit cu insulte în 2019: „Nu vrem jucători negri”

Un fost atacant al Barcelonei a primit cetățenie rusă. A fost primit cu insulte în 2019: „Nu vrem jucători negri”

Malcom (25 de ani), fostul atacant al Barcelonei, în prezent la Zenit Sankt Petersburg, a primit cetățenia rusă din partea lui Vladimir Putin, astfel că acesta va putea evolua în naționala ”Sbornaia”. Alegerea brazilianului este cel puțin ciudată, având în vedere că Rusia e suspendată pe termen nelimitat din toate competițiile din cauza războiului din Ucraina.

Malcom și-a făcut un nume pe când juca la Barcelona. Foto Profimedia

Transferat la Sankt Petersburg în 2019, Malcom a jucat 23 de meciuri în naționalele U20 și U23 ale Braziliei, însă n-a apucat să debuteze pentru prima reprezentativă a Seleção. Acum, președintele Vladimir Putin și-a pus semnătura pe actul care îl face pe Malcom cetățean rus, în fapt o autorizație specială. Brazilianul devine astfel eligibil pentru națională, care însă este exclusă din toate competițiile FIFA și UEFA din cauza invaziei sângeroase din Ucraina.

Vladimir Putin are un nou cetățean al Rusiei: brazilianul Malcom. Foto Profimedia

Vladimir Putin are un nou cetățean al Rusiei: brazilianul Malcom. Foto Profimedia

Culmea, a fost primit ostil pentru că e negru!

Culmea, atacantul brazilian a fost primit ostil în 2019 la Zenit St. Petersburg, ultraşii afişând la acel moment un banner agresiv şi ironic la adresa fotbalistului transferat cu 40 de milioane de euro de la Barcelona. „Nu vrem jucători negri. Mulţumim conducerii pentru respectul faţă de tradiţiile clubului”, a fost mesajul transmis de galeria lui Zenit.

Noi nu suntem rasişti, iar absenţa fotbaliştilor de culoare e doar o importantă tradiţie care marchează identitatea noastră, nimic mai mult. Ca majoritatea oraşelor importante europene, nu am fost legaţi cultural de Africa, la fel nici de America de Sud, Australia şi Oceania. Nu avem absolut nimic împotriva locuitorilor acestor sau altor continente, însă în acelaşi timp dorim numai jucători potriviţi spiritului lui Zenit”, au completat suporterii formației ruse.

Fotbalist cotat la 24 de milioane de euro

Cotat la 24 de milioane de euro, Malcom a fost unul dintre fotbaliștii promițători ai Barcelonei în urmă cu câteva sezoane. Pe Camp Nou, unde a ajuns în 2018, de la Bordeaux, în schimbul a 41 de milioane de euro, brazilianul născut la Sao Paulo a strâns 24 de meciuri, în care a reușit să înscrie de patru ori. Are în CV titlul în Spania, pe care și l-a adjudecat alături de catalani în sezonul 2018-2019, scrie gsp.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…