Un fost comandant al Forţelor Aliate din Europa pledează pentru intervenţia NATO în vederea opririi războiului din Ucraina: „Să ne gândim la inimaginabil”

Un fost comandant al Forţelor Aliate din Europa pledează pentru intervenţia NATO în vederea opririi războiului din Ucraina: „Să ne gândim la inimaginabil”

Într-o intervenţie susţinută luni la o dezbatere organizată de Atlantic Council, Wesley Clark a pledat pentru intervenţia NATO în vederea opririi invaziei ruse din Ucraina.

Potrivit lui Clark, Rusia are avantajul puterii de foc, în timp ce armele oferite Ucrainei ajung greu şi nu sunt suficiente pentru a opri agresorul.

Generalul american în rezervă a comparat situaţia actuală a războiului din Ucraina cu momentul în care NATO a intervenit pentru a-l forţa pe fostul lider sârb Slobodan Miloşevici să cadă la pace în cazul Kosovo.

„Abia atunci când Miloşevici şi-a dat seama că a ajuns la capătul a ceea ce putea face pe cale militară a început să vrea o înţelegere diplomatică”, a reamintit el.

„Mi se pare că trebuie să ne gândim la inimaginabil. Este timpul să ne întoarcem la lecţiile pe care le-am învăţat. Să intervenim cu ajutorul NATO. Să o anunţăm, să mergem acolo şi să spunem Rusiei să oprească focul şi să se oprească”, a spus Wesley Clark.

Wesley Clark, 77 de ani, a fost comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) în perioada 1997- 2000, post din care a comandat intervenţia NATO în fosta Iugoslavie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...