Un fost inginer Apple a furat secrete tehnologice legate de mașinile autonome

Un fost inginer Apple a furat secrete tehnologice legate de mașinile autonome

Un fost inginer Apple a fost învinuit că a furat secrete comerciale din cadrul companiei, la aproape cinci ani după ce a fugit în China, relatează BBC.

Alți doi foști angajați Apple au fost acuzați de furt de secrete comerciale. Foto: Arhivă

Procurorii îl acuză pe Weibao Wang, în vârstă de 35 de ani, că a furat mii de fișiere care conțineau informații confidențiale în timp ce lucra în secret pentru o companie chineză al cărei nume nu a fost dezvăluit.

Wang este inculpat pentru șase capete de acuzare pentru furt sau tentativă de furt de secrete comerciale. Este pentru a treia oară când un fost angajat al Apple este acuzat de furt de secrete tehnologice pentru China.

Departamentul de Justiție susține că Wang a sustras documente care conțin codul sursă pentru software-ul și hardware-ul din spatele sistemelor autonome.

Weibao Wang s-a alăturat Apple în luna martie a anului 2016 ca membru al echipei care a dezvoltat tehnologia pentru sistemele autonome, a precizat Departamentul de Justiție.

El a semnat un acord de confidențialitate cu privire la proiect, care la acea vreme era cunoscut de foarte puține persoane din cadrul companiei.

Wang a plecat de la Apple la 16 aprilie 2018, se arată în rechizitoriu. Fără știrea companiei, cu patru luni înainte de a părăsi Apple, el a acceptat o ofertă de la o altă companie care dezvolta o tehnologie legată de mașinile autonome, au mai precizat procurorii americani.

Compania respectivă, care nu este menționată în rechizitoriu, are sediul în China, au afirmat procurorii.

Forțele de ordine au percheziționat locuința lui Wang din Mountain View, California, în luna iunie a anului 2018, în timp ce acesta se afla acolo. La acea vreme, el a spus autorităților că nu avea de gând să părăsească SUA. Însă, în aceeași zi, el a achiziționat un bilet de avion doar dus din San Francisco către Guangzhou, China, menționează Departamentul de Justiție.

O analiză a dispozitivelor confiscate de la domiciliul lui Wang a arătat că acesta a stocat cantități mari de date Apple privind tehnologia mașinilor autonome.

În cadrul unei conferințe de presă, procurorul american pentru districtul de nord al Californiei, Ismail Ramsey, a afirmat că Wang a rămas în China. În cazul în care ar fi extrădat și condamnat, el riscă câte 10 ani de închisoare pentru fiecare acuzație.

Apple nu a răspuns la solicitarea BBC de a face comentarii.

Alți doi foști angajați ai Apple au fost acuzați în cazuri asemănătoare de furt de secrete comerciale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”