Un fost ministru thailandez al comerțului a fost condamnat la 42 de ani de închisoare pentru o presupusă fraudă în tranzacțiile cu orez

Un fost ministru thailandez al comerțului a fost condamnat la 42 de ani de închisoare pentru o presupusă fraudă în tranzacțiile cu orez

Fostul ministru thailandez al comerțului Boonsong Teriyapirom a fost condamnat vineri la 42 de ani de închisoare în cadrul unui proces istoric referitor la o presupusă fraudă în tranzacțiile cu orez în urmă cu mai mulți ani, relatează agenția Xinhua.

Curtea Supremă thailandeză l-a condamnat la 42 de ani de închisoare pe Boonsong, fost ministru al comerțului în timpul premierului Yingluck Shinawatra, fiind în cele din urmă declarat vinovat de acuzații de corupție care i-au fost aduse.

Boonsong și alți 25 de inculpați au compărut în fața Curții Supreme pentru o hotărâre definitivă în procesul penal, în timp ce dna Yingluck nu s-a prezentat vineri pentru un verdict final într-un proces separat.

Alți inculpați au fost declarați vinovați de conspirație în legătură cu tranzacțiile cu orez, inclusiv fostul adjunct al ministrului comerțului Poom Sarapol, condamnat la 36 de ani de închisoare, fostul director al departamentului de comerț exterior Manas Soiploy, care a primit 40 de ani de închisoare, fostul director general adjunct al departamentului de comerț exterior Tikhumporn Natvaratat, 32 de ani de închisoare, și fostul comerciant de orez Apichart Chansakulporn, 48 de ani de închisoare.

Totodată, Curtea Supremă a decis ca Apichart și firma sa de comerț cu orez, denumită Siam Indica Co., să-i plătească Ministerului thailandez al Finanțelor compensații în valoare de 497 milioane de dolari pentru pierderile suferite de către stat în tranzacțiile cu orez falsificate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”