Un fost spion rus şi fiica sa, în continuare în stare critică, după presupusa otrăvire cu o substanţă necunoscută

Un fost spion rus şi fiica sa, în continuare în stare critică, după presupusa otrăvire cu o substanţă necunoscută

Fostul agent dublu rus, Serghei Skripal, şi fiica sa, Iulia, se află în continuare în stare critică, la terapie intensivă, a declarat miercuri poliţia britanică, lansând un apel către martori să ajute cu orice fel de informaţii despre acest caz, relatează Reuters.

Serghei Skripal (66 de ani) Iulia (33 de ani) au fost găsiţi duminică în stare de inconştienţă pe o bancă în faţa unui centru comercial din Salisbury (sudul Angliei), presupunându-se că cei doi au fost expuşi la o substanţă necunoscută.

Poliţia a informat că doreşte să vorbească cu oricine a vizitat duminică două locuri în care Skripal şi fiica lui se crede că au fost - restaurantul pub-ul Bishop's Mill şi pizzeria Zizzi.

'Punem accentul în acest moment pe stabilirea cauzei care a dus la starea critică a celor două persoane', a declarat Mark Rowley, şeful Departamentului de combatere a terorismului de la Londra, însărcinat cu această anchetă.

Cordoane ale poliţiei sunt în continuare instalate în mai multe locuri din Salisbury, iar altele noi au fost desfăşurate în parcul Solstice în acest oraş situat la 3 km vest de localitatea Amesbury.

Experţii au identificat substanţa implicată în presupusa otrăvire a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale duminică la Salisbury, a anunţat miercuri ministrul de interne britanic, Amber Rudd, fără să ofere mai multe detalii, conform The Guardian.

Declaraţia sa intervine după ce a prezidat o reuniune a comitetului de urgenţă a guvernului britanic Cobra cu privire la acest incident. 'Ştim mai multe astăzi despre substanţă, iar poliţia va face o nouă declaraţie în această după-amiază, pentru a împărtăşi o parte din aceste informaţii', a afirmat Amber Rudd imediat după şedinţă.

Fiica lui Skripal s-a mutat cu el în Marea Britanie în 2010, dar după o perioadă s-a întors la Moscova. Fiul fostului spion a murit din cauza unei insuficienţe hepatice în 2017 la Sankt Petersburg. Înainte, în 2012, soţia sa a decedat de insuficienţă cardiacă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”