Un fost vicepremier rus care a condamnat războiul din Ucraina a renunţat la conducerea Fundaţiei Skolkovo

Un fost vicepremier rus care a condamnat războiul din Ucraina a renunţat la conducerea Fundaţiei Skolkovo

Un fost vicepremier rus care şi-a exprimat dezacordul faţă de acţiunile Kremlinului în Ucraina a părăsit conducerea unei fundaţii prestigioase după ce un parlamentar l-a acuzat de ''trădare naţională'' şi i-a cerut demisia, relatează vineri agenţia de presă Reuters.

Arkadi Dvorkovici (49 de ani), vicepremier al Federaţiei Ruse în perioada 2012-2018, a devenit una dintre principalele voci care a pus sub semnul întrebării justificarea războiului din Ucraina atunci când a declarat, în media din SUA, că se gândeşte la soarta civililor ucraineni.

Comentariile sale au atras reacţia parlamentarului Andrei Turceak, din partidul Rusia Unită, aflat la putere la Moscova, care i-a cerut demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Skolkovo şi l-a acuzat că face parte din 'coloana a cincea' care subminează Rusia.

Dvorvokici a ajuns în 2018 la conducerea Fundaţiei Skolkovo, un centru tehnologic care se autointitulează drept 'Silicon Valley a Rusiei'. Fundaţia a anunţat vineri, într-un comunicat, că Arkadi Dvorkovici a decis să renunţe la funcţie. El rămâne însă preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE).

Igor Şuvalov, preşedintele Comitetului Director al Fundaţiei Skolkovo, a afirmat că Dvorkovici a demisionat, precizând că în actualele circumstanţe el nu mai poate cumula atribuţiile din cadrul fundaţiei cu funcţia de preşedinte al FIDE.

Mii de persoane au fost arestate în Rusia după ce au protestat contra invadării Ucrainei, numită de Moscova drept ''operaţiune militară specială'' pentru ''denazificarea'' ţării vecine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro