Un funcționar public din Japonia a fost sancționat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de masă! Șefii lui au convocat o conferință televizată pentru a cere scuze cetățenilor!

Un funcționar public din Japonia a fost sancționat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de masă! Șefii lui au convocat o conferință televizată pentru a cere scuze cetățenilor!

Știrea asta este OZN pentru România! Un funcționar public din Japonia a fost pedepsit pentru că intra în pauza de masă cu câteva minute mai devreme, șefii lui apărând apoi într-o conferință televizată pentru a cere scuze cetățenilor, scrie Guardian.

Conferința de presă poate poate fi vizionată  AICI .

Bărbatul de 64 de ani, angajat al unui birou al departamentului apă și canal din orașul Kobe, a fost amendat și mustrat oficial pentru că și-a părăsit biroul cu trei minute mai devreme de 26 de ori într-o perioadă de șapte luni.

Șefii biroului în care lucrează bărbatul au convocat apoi o conferință televizată în care au spus că purtarea acestuia este ”deosebit de regretabilă” și s-au înclinat pentru a cere scuze cetățenilor.

Prin comportamentul său, angajatul a încălcat legea funcționarilor publici care prevede că aceștia ”trebuie să se dedice slujbei lor”. Presa a scris despre acest caz la scurt timp după ce parlamentul a adoptat o lege menită să combată epuizantul număr de ore petrecut de angajați la muncă.

Noua lege limitează la 100 numărul lunar de ore suplimentare ale unui angajat, fiind adoptată din cauza creșterii numărului de oameni care mor din cauza ”karoshi” (epuizare letală la locul de muncă).



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”