Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

Serviciile secrete ucrainene au informat, printr-un comunicat, că l-au reținut pe fostul vicepreședinte al Direcției Principale de Informații (GRU), din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, care a activat în perioada 2008-2010, în mandatul prezidențial al lui Viktor Iușcenko. Deși nu i s-a precizat numele în mod oficial, ar fi vorba despre generalul-maior Viaceslav Onisiko.

Viaceslav Onisiko deține gradul de general-maior. Înainte de invadarea Ucrainei, ofițerul trădător a trimis FSB informații despre situația din plan politic și militar de pe teritoriul țării sale.

Mai mult, Onisiko a transmis date clasificate despre activitățile desfășurate de Armata Ucrainei pentru a preîntâmpina agresiunea armată a Rusiei.

Înainte să fie arestat, Onisiko a încercat să-i împuște cu un pistol Makarov pe oamenii legii în timp ce efectuau percheziții la locul lui de muncă al acestuia.

Generalul-maior încătușat este suspectat de înaltă trădare și deținere ilegală de arme.

Numele lui a fost dezvăluit de jurnalistul Piotr Șuklinov, fondatorul canalului “Nesemos” de pe Telegram. Informațiile au apărut ulterior pe site-ul Obozrevatel.com .

„A intrat în atenția serviciilor speciale ruse din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, care s-au format la Moscova, în timpul antrenamentelor din era sovietică”

Comunicatul emis de SBU cu privire la reținerea generalului trădător:

  • “Ofițerii SBU au reținut un suspect la începutul unei invazii pe scară largă a Federației Ruse. În timpul unei percheziții la locul de muncă, acesta a încercat să-i împuște pe reprezentanții grupului de investigații și operaționali al Serviciului de Securitate al Ucrainei, care au desfășurat proceduri judiciare. Un fost oficial de rang înalt a folosit un pistol de luptă Makarov împotriva ofițerilor de aplicare a legii.”
  • “Deținutul a fost vicepreședinte al GRU din 2008 până în 2010. Apoi a lucrat în diferite posturi în acest departament, precum și în conducerea Agenției Spațiale de Stat a Ucrainei.”
  • “A intrat în atenția serviciilor speciale ruse din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, care s-au format în timpul antrenamentelor din era sovietică, efectuat la Școala Superioară de Comandă a Armelor Combinate, de la Moscova, și la Academia «Frunze», tot din capitala Federației Ruse.”
  • “La instrucțiunile invadatorilor, a strâns informații secrete care circulă în Ministerul Apărării, inclusiv în Direcția Principală de Informații, precum și în Academia Națională a Forțelor Terestre. În plus, Rusia a fost interesată de informații despre activitățile instalațiilor importante din punct de vedere strategic ale complexului militar-industrial al Ucrainei.”
  • “În prezent, trădătorului i-a fost aplicată măsura de reținere sub formă de detenție. În cadrul procesului penal sunt în desfășurare acțiuni de cercetare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor infracțiunilor comise. Ancheta preliminară a fost efectuată de angajați ai SBU din regiunea Lvov, sub conducerea procesuală a Parchetului regional din Lvov.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...