Un grup de senatori republicani şi democraţi solicită Pentagonului să ajute Ucraina cu avioane de luptă

Un grup de senatori republicani şi democraţi solicită Pentagonului să ajute Ucraina cu avioane de luptă

Un grup de şase senatori, atât republicani cât şi democraţi, a îndemnat Pentagonul să furnizeze avioane de luptă Ucrainei, care se apără de aproape cinci luni de agresiunea militară a Rusiei lui Putin.

Într-o scrisoare iniţiată de senatorul republican de Alaska Dan Sullivan, secretarul Apărării Lloyd Austin şi şeful Statului Major al Armatei SUA Mark Milley sunt invitaţi să ia în calcul în viitoarele pachete de ajutoare militare pentru Ucraina furnizarea de avioane de generaţia a patra şi asigurarea antrenamentelor corespunzătoare pentru piloţii militari ucraineni.

Într-un interviu acordat acum câteva zile pentru Reuters, şeful de Stat Major al Forţelor Aeriene ale SUA, generalul Charles „CQ” Brown, a declarat că Washingtonul şi aliaţii săi analizează posibilitatea de a instrui piloţi ucraineni în cadrul unui efort comun pe termen lung de a pune bazele unei noi aviaţii militare a Ucrainei.

Recent, Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un fond de 100 de milioane de dolari pentru instruirea piloţilor şi a personalului de întreţinere din Ucraina pe avioane de luptă americane.

Generalul Brown nu a dorit să discute despre legislaţie sau să speculeze despre termene şi despre tipurile de aeronave occidentale cele mai potrivite pentru Ucraina. El a subliniat însă că instruirea piloţilor ucraineni este o problemă complexă, în care trebuie să se ţină cont de starea de război şi de capacitatea Kievului de a retrage din luptă piloţi pentru a-i trimite la antrenamente îndelungate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…