Un incendiu a izbucnit la o bază militară americană din Siria după un atac cu rachetă

Un incendiu a izbucnit la o bază militară americană din Siria după un atac cu rachetă

Canalul de televiziune Al-Hadath nu a oferit date despre existența unor morți și răniți.

Explozie în Siria. Foto: Arhiva Adevărul

Incendiul a izbucnit la o bază militară americană din Siria, care a fost atacată sâmbătă cu rachete, a transmis canalul de televiziune Al-Hadath, care emite din Dubai.

Potrivit acestuia, una dintre rachete a lovit heliportul, lângă care se afla un rezervor de combustibil, și drept urmare, s-a produs aprinderea. Nu sunt date date despre morții și răniții din rândul personalului militar american.

Al-Hadath a raportat că o instalație militară situată în apropierea câmpului petrolier El Omar a fost alertată. Trupele de la o bază americană din apropiere de zăcământul de gaz Koniko au fost, de asemenea, puse în alertă maximă.

Postul TV susține că lovitura cu rachetă a fost efectuată de formațiuni șiite pro-iraniene, care sunt staționate în provincia Deir ez-Zor și luptă de partea armatei siriene. Înainte de bombardare, o dronă a fost doborâtă pe cer deasupra bazei, făcând un zbor de recunoaștere.

Atacurile asupra bazelor americane din nord-estul Siriei au devenit mai frecvente după ce drone necunoscute au atacat un convoi cu arme și produse petroliere iraniene în regiunea Bu-Kemal, la granița cu Irakul, pe 29 ianuarie. Atunci, zeci de luptători șiiți au fost uciși și șase camioane cu combustibil au fost distruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...