Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă și a fost prins rapid (Secret Service)

Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă și a fost prins rapid (Secret Service)

Un intrus a aruncat un rucsac peste gardul de la Casa Albă vineri noapte și apoi s-a urcat pe gard înainte de a fi reținut de agenți ai Secret Service, informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al agenției.


Intrusul a fost reținut imediat după ce s-a cățărat pe gardul de nord al reședinței președintelui SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service Robert Hoback într-un e-mail.

Individul a fost acuzat de intrare ilegală și transportat la Metropolitan Police Department din Washington, a spus Hoback.

Hoback nu a furnizat imediat numele persoanei reținute.

Presedintele Barack Obama s-a aflat la Washington pentru un summit asupra securității nucleare vineri și sâmbătă. Nu a fost imediat clar dacă el era la Casa Albă când persoana a escaladat gardul.

Nu au existat indicii de la Secret Service că rucsacul intrusului conținea o armă, notează Reuters.

Ultima dată când o persoană a sărit gardul de la Casa Albă a fost de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day) în noiembrie, când un bărbat din Connecticut purtând un steag american a escaladat gardul de nord și a fost prins rapid.

În 2014, un fost militar având în buzunar un briceag s-a urcat pe gardul Casei Albe și a pătruns în reședința președintelui înainte de a fi arestat.

Acest incident a scos la lumină breșe grave în asigurarea securității la Casa Albă în timpul administrației Obama și a condus la critici la adresa Secret Service din partea parlamentarilor în Congresul Statelor Unite, amintește Reuters.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...