Un judecător newyorkez decide că Trump trebuie să depună mărturie în ancheta privind practicile sale fiscale

Un judecător newyorkez decide că Trump trebuie să depună mărturie în ancheta privind practicile sale fiscale

Un judecător din New York a decis, joi, că Donald Trump şi doi dintre copiii săi, Donald Trump Jr. şi Ivanka, trebuie să depună mărturie în cadrul anchetei civile privind practicile fiscale ale grupului său condusă de procurorul statului New York, notează AFP.

După o audiere prin videoconferinţă, judecătorul a respins cererea taberei Trump care dorea să anuleze citaţia să depună mărturie formulată de procurorul Letitia James.

În consecinţă, judecătorul Arthur Engoron i-a ordonat lui Donald Trump "să vină să depună mărturie în termen de 21 de zile de la această decizie" luată joi, adică până la 10 martie. Un ordin care se aplică şi copiilor lui. Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite (2017-2021) poate contesta această decizie.

În cadrul acestei anchete deschise în 2019, procurorul Letitia James, membră a Partidului Democrat, a anunţat în ianuarie "că a descoperit dovezi semnificative care sugerează că Donald J. Trump şi Trump Organization au evaluat în mod fals şi fraudulos o serie de active", pentru a obţine împrumuturi, pe de o parte, şi pentru a plăti mai puţine taxe, pe de altă parte.

"Justiţia a învins", şi-a exprimat imediat satisfacţia Letitia James într-un comunicat, subliniind că "nimeni nu este mai presus de lege". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…