Un ''marş al mândriei'' al comunităţii LGBT a reunit circa 30.000 de persoane în apropiere de Paris

Un ''marş al mândriei'' al comunităţii LGBT a reunit circa 30.000 de persoane în apropiere de Paris

Aproximativ 30.000 de persoane au defilat sâmbătă până în centrul Parisului în cadrul "Marşului mândriei", al cărui punct de plecare a fost pentru prima oară din 1977 o suburbie a capitalei franceze, relatează AFP.

Pentru prima oară, "marşul mândriei" din Paris şi Ile-de-France a plecat dinttr-o localitate suburbană, Pantin din Seine-Saint-Denis.



Scopul a fost ca evenimentul "să reunească doritori şi organizatori, care nu locuiesc toţi în Marais, un cartier din centrul Parisului, ci şi la periferie", a explicat Matthieu Gatipon-Bachette, purtător de cuvânt al organizaţiei Inter-LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), înainte de începerea marşului.



Obiectivul marşului a fost şi unul politic. "Departamentul Seine-Saint-Denis este cel mai sărac din metropolă, deci a face să plece marşul din acest departament este şi o accentuare" puternică a acestui fapt, a subliniat Mathias Neviere, copreşedinte al Inter-LGBT.

Defilarea - paiete, drapele în culorile curcubeului, dansuri improvizate - s-a încheiat în cursul serii, în Piaţa Republicii din Paris. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...