Un membru al Gărzii Naționale Aeriene a SUA a încercat să devină asasin plătit, dar a ajuns în mâinile agenților FBI

Un membru al Gărzii Naționale Aeriene a SUA a încercat să devină asasin plătit, dar a ajuns în mâinile agenților FBI

Un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naționale Aeriene din Tennessee, SUA, a încercat să devină asasin plătit, însă a fost prins în flagrant de agenții FBI, relatează CBS News .

Josiah Ernesto Garcia a fost arestat într-un parc din Hendersonville, Tennessee, miercuri, de un agent sub acoperire, după ce a fost de acord să omoare o persoană pentru 5.000 de dolari, potrivit unui comunicat de presă. Totul a început când bărbatul și-a trimis CV-ul pe un site numit „Rent-a-Hitman” (în traducere „Angajează un asasin”), pentru că ar fi avut nevoie de bani să-și întrețină familia.

Este cel mai recent caz dintr-un șir de arestări raportate legate de site-ul web, creat inițial în 2005 pentru a face publicitate unei companii startup de securitate cibernetică care însă nu a funcționat niciodată. În schimb, a devenit un site de parodie cu mărturii false, cu un formular de solicitare și o cerere de angajare pentru aspiranți asasini.

Fondatorul Bob Innes a declarat pentru People Magazine în noiembrie 2022 că cel puțin 30 de persoane au fost arestate după ce au întrebat despre angajarea unui asasin. Site-ul este întreținut în prezent de un administrator din statul California, se arată în plângerea penală.

Potrivit documentelor judecătorești, Garcia a început „să caute un loc de muncă” de asasin în februarie. El a trimis administratorului site-ului o copie a CV-ului, o fotografie și actul de identitate. Potrivit informațiilor, confirmate ulterior de Garda Națională Aeriană a SUA, Garcia era un trăgător de elită și fusese poreclit „Reaper”, titlu „câștigat din experiența militară”. El s-a alăturat Gărzii Naționale ca aviator de primă clasă în iulie 2021.

La indicația FBI-ului, administratorul site-ului i-a răspuns lui Garcia printr-un e-mail în care îi spunea că va fi contactat de un coordonator în curând. Un agent sub acoperire FBI l-a sunat apoi pe suspect în aprilie. Când a fost întrebat de ce vrea să devină asasin, Garcia a răspuns că vrea să facă ceva similar cu ceea ce făcea deja. El a spus că vrea un program flexibil pentru că plănuia să meargă la facultate anul viitor, se arată în plângerea penală. „Mă uitam la aplicarea legii civile, dar asta nu este pentru mine”, i-a spus el agentului, conform plângerii penale. „Am vrut ceva mai interesant”.

Când cei doi s-au întâlnit personal, agentul i-a spus lui Garcia de mai multe ori că nu trebuie să facă acest lucru, însă tânărul era hotărât. „Mă gândesc la asta de ceva timp. Căutam o modalitate de a face bani buni”, a spus el. În cele din urmă, a fost de acord să omoare o persoană pentru 5.000 de dolari. Miercuri, Garcia s-a întâlnit cu agentul sub acoperire într-un parc și a primit informații despre o persoană fictivă, inclusiv fotografii și un avans de 2.500 de dolari.

După ce a fost de acord cu condițiile acordului pentru crimă, inclusiv condițiile de plată și o descriere a țintei, Garcia l-a întrebat pe agent dacă trebuie să furnizeze o fotografie a cadavrului. Apoi a fost arestat de agenții FBI. După ce a fost reținut, Garcia a spus că își caută de lucru pentru că familia lui nu își permitea să plătească chiria, se arată în documentele instanței.

Garcia a fost acuzat de folosirea facilităților interstatale în comiterea de crimă pe cont propriu. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”