Un meteorit a pus în alertă salamontiștii români din Hunedoara și Gorj VIDEO

Un meteorit a pus în alertă salamontiștii români din Hunedoara și Gorj VIDEO

Salvamontiștii din două județe Hunedoara și Gorj au fost fost în alertă, după ce pe cerul României a fost observată o lumină puternică ce părea, în primă fază, să fie un avion cu probleme tehnice, potrivit comunicării postate pe Facebook de Salvamont România.

Meteoritul a fost observat din Valea Jiului Foto: Captura Facebook/ Florian Motorgeanu

"Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni - Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme", se precizează în postare.

Meteoritul a fost vizibil și în București video facebook:

La această oră nu există informații cu privire la zona de impact, se presupune că meteoritul putea să se fragmenteze sau să se prăbușească fie în România, fie în Bulgaria. Acesta fiind vizibil din mai multe orașe pe partea de vest, sud-vest, sud. Există filmări și din Bulgaria:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”