Un MiG s-a prăbușit în Croația. Cei doi piloți s-au catapultat

Un MiG s-a prăbușit în Croația. Cei doi piloți s-au catapultat

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit la 6 decembrie 2022 în timpul unui zbor de antrenament. Piloţii au reuşit să se catapulteze.

MiG FOTO EPA EFE

Avionul de producţie sovietică s-a prăbuşit în jurul orei 14.00 (13.00 GMT), în apropierea oraşului Slatina din estul Croaţiei, într-o zonă nelocuită, a precizat aceeaşi sursă. Cei doi piloţi au fost găsiţi în stare stabilă, dar vor fi totuşi internaţi pentru analize, a precizat aceeaşi sursă.

Croaţia, membră a UE şi NATO, a cumpărat anul trecut douăsprezece aeronave Rafale second-hand produse în Franţa pentru a înlocui MiG-urile sale învechite. Primele Rafale sunt aşteptate în Croaţia în 2024.

Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a declarat marţi după-amiază la Tirana că se bucură că ambii piloţi ai MiG-ului-21 al Forţelor Aeriene Croate (HRZ) sunt în viaţă după accidentul de lângă Slatina şi că o anchetă va stabili circumstanţele, adăugând că există în mod clar unele defecţiuni tehnice, notează agenţia HINA.

Ambii piloţi sunt în viaţă, unul dintre ei este rănit, iar aparatul a fost găsit. Acesta a fost un zbor obişnuit de antrenament al HRZ şi a existat în mod clar o defecţiune tehnică ce a cauzat prăbuşirea acestui MiG-21.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Maghiarii din Ucraina răspund intoxicării ministrului Péter Szijjártó despre presupusa lor mobilizare forțată