Un miliardar american s-a sinucis în biroul său din New York

Un miliardar american s-a sinucis în biroul său din New York

Miliardarul american Thomas H. Lee s-a sinucis la vârsta de 78 de ani. Spre disperarea familiei, echipajele de la poliţie şi salvare l-au găsit împuşcat mortal în biroul său.

Thomas H. Lee Miliardarul Thomas H. Lee s-a sinucis la 78 de ani - Getty Images

Miliardarul american Thomas H. Lee, considerat un pionier al investițiilor de capital privat și al achizițiilor prin îndatorare, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunțat joi familia sa într-un comunicat, fără a preciza cauza decesului.

Miliardarul s-ar fi sinucis în biroul său din Manhattan

New York Post, citând surse neidentificate din cadrul poliției, a relatat că Lee a fost descoperit mort joi dimineață în biroul său de pe Fifth Avenue din Manhattan, sediul firmei sale de investiții, în urma unei răni autoprovocate prin împușcare, potrivit Mediafax . El a fost găsit după ce poliția a răspuns la un apel de urgență.

Reuters nu a putut confirma imediat cauza decesului. Departamentul de poliție din New York a declarat că personalul serviciului medical de urgență care a răspuns la un apel la 911 pe Fifth Avenue în jurul acelei ore a găsit un "bărbat care a fost declarat mort la fața locului".

Poliția nu a oferit alte detalii și a precizat că biroul medicului legist al orașului va stabili cauza și modul în care a survenit decesul. Biroul medicului legist nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

"Familia este extrem de afectată de moartea lui Tom", a declarat familia lui Lee într-o declarație. "Inimile noastre sunt frânte. Cerem ca intimitatea noastră să fie respectată și să ni se permită să plângem".

Cine a fost Thomas H. Lee

Lee a fost fondator și președinte al Lee Equity, pe care a înființat-o în 2006, iar anterior a fost președinte și CEO al Thomas H. Lee Partners, pe care a fondat-o în 1974, potrivit unei declarații biografice publicate de familia sa.

În ultimii 46 de ani, Lee a fost responsabil pentru investiții de capital în valoare de peste 15 miliarde de dolari în sute de tranzacții, inclusiv achiziția și vânzarea ulterioară a unor mărci precum Snapple Beverages și Warner Music.

De asemenea, a fost cunoscut ca filantrop și administrator care a făcut parte din consiliile de administrație ale multor organizații, printre care Lincoln Center, Muzeul de Artă Modernă, Universitatea Brandeis, Universitatea Harvard și Muzeul Patrimoniului Evreiesc.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA