Un milion de infectări pe zi cu SARS-CoV-2, în provincia Zhejiang, din China. Numărul se va dubla în curând

Un milion de infectări pe zi cu SARS-CoV-2, în provincia Zhejiang, din China. Numărul se va dubla în curând

Zhejiang, o mare provincie industrializată din China, situată în apropiere de Shanghai, se confruntă cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, iar reprezentanţii săi se aşteaptă ca numărul infectărilor să se dubleze în următoarele zile.

Coronavirus. FOTO Arhivă

În pofida unei creşteri record a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel naţional, China nu a raportat niciun deces asociat acestei boli în partea sa continentală în ultimele cinci zile, a anunţat Centrul chinezesc pentru prevenirea şi controlul bolilo r (CDC), duminică.

Cetăţenii chinezi şi experţii în sănătate au cerut date medicale mai exacte, în condiţiile în care numărul infectărilor a crescut considerabil după ce autorităţile centrale de la Beijing au operat modificări la nivelul politicii de "zero COVID", o strategie naţională care plasase sute de milioane de rezidenţi în lockdownuri necruţătoare şi care a afectat serios cea de-a doua economie a lumii, scrie Agerpres.

Datele medicale la nivel naţional au devenit incomplete în China, după ce Comisia Naţională pentru Sănătate a încetat să mai raporteze infectările asimptomatice, făcând astfel mult mai dificilă monitorizarea cazurilor. Duminică, aceeaşi comisie a anunţat că nu va mai comunica datele zilnice privind numărul infectărilor şi numărul deceselor, care vor fi publicate de CDC.

Zhejiang este una dintre regiunile chineze care anunţă estimări despre creşterile recente ale numărului de infectări, inclusiv cazurile asimptomatice.

„Estimăm că vârful infectărilor va sosi mai devreme în Zhejiang şi va intra într-o perioadă cu un nivel ridicat de cazuri în jurul Anului Nou, când infectările noi zilnice se vor situa între 1 milion şi 2 milioane", a anunţat Guvernul din Zhejiang.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă