Un ministru a fost jefuit și armele gărzilor de corp au fost furate în Africa de Sud

Un ministru a fost jefuit și armele gărzilor de corp au fost furate în Africa de Sud

Anvelopele mașinii lui Sindisiwe Chikunga au fost găurite de țepi pe o autostradă la sud de Johannesburg, potrivit poliției.

Poliția din Africa de Sud îi caută pe autorii jafului FOTO Shutterstock

Un ministru al guvernului sud-african a fost jefuit, iar gărzilor sale de corp le-au fost furate armele, a anunțat poliția, în ceea ce autoritățile din țară l-au descris drept un „incident fără precedent".

Atacul a avut loc luni , în timp ce ministrul transporturilor, Sindisiwe Chikunga, se deplasa pe o autostradă la sud de Johannesburg, a declarat poliția.

„Anvelopele mașinii ministrului au fost perforate de țepi, ceea ce a dus la oprirea mașinii, permițându-le infractorilor să îi jefuiască pe ocupanți de obiecte de valoare", a precizat Ministerul Transporturilor, potrivit The Guardian .

Ministrul și gărzile sale au ieșit din această încercare „nevătămați și în siguranță", a adăugat acesta.

Un purtător de cuvânt al poliției, Athlenda Mathe, a declarat că hoții au fugit cu obiecte personale și cu două pistoale ale Serviciului de Poliție din Africa de Sud (SAPS).

„De atunci a fost lansată o vânătoare de oameni ca urmare a acestui incident fără precedent și pentru a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili", a declarat Mathe.

Africa de Sud are de mult timp reputația de a avea o criminalitate violentă și este adesea descrisă ca fiind una dintre cele mai periculoase țări din lume în afara zonelor de război.

Poliția a înregistrat peste 500 de jafuri și aproape 70 de crime pe zi în această țară cu 62 de milioane de locuitori în perioada aprilie-iunie a acestui an, potrivit statisticilor oficiale. Autoritățile au fost acuzate că nu reușesc să asigure siguranța și să garanteze justiție pentru victimele infracțiunilor.

„SAPS se angajează să își execute mandatul de a proteja executivul țării și comunitatea în general", a declarat Mathe. „Protecția VIP-urilor este unul dintre domeniile prioritare cheie pentru SAPS și a fost realizată cu excelență de-a lungul anilor."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?