Un monarhist rus, șocat după ce Kiribati i-a respins planul de a reclădi în arhipelag 'Imperiul Romanovilor'

Un monarhist rus, șocat după ce Kiribati i-a respins planul de a reclădi în arhipelag 'Imperiul Romanovilor'

Un om de afaceri rus, de orientare monarhistă, care plănuia să cumpere trei insule nelocuite aparținând Kiribati în Oceanul Pacific pentru a construi aici stațiuni și a restabili "Imperiul Romanovilor", după numele ultimului țar rus, s-a declarat șocat miercuri de faptul că propunerea sa a fost respinsă de guvernul local, relatează DPA.

Sursa foto: facebook.com

Milionar și fost deputat în Duma de Stat, Anton Bakov a declarat că va continua să facă lobby proiectului său și va veni cu o altă propunere.

Respingerea proiectului reprezintă acum o provocare pentru Bakov, care caută un teritoriu pentru a crea un stat "monarhie", la 100 de ani de la dispariția Imperiului rus în urma violentei revoluții bolșevice din 1917.

Dificultățile erau inevitabile, dar acestea nu-l vor opri, a mărturisit chiar el, adăugând că va continua să lupte pentru reclădirea unui "imperiu al Romanovilor".

Cabinetul de miniștri din Kiribati a cerut Comisiei de Investiții Străine din țară o evaluare prealabilă pentru ca ulterior executivul să se pronunțe în legătură cu această propunere. Bakov a declarat că a primit vinerea trecută o scrisoare "șocantă", prin care era anunțat că propunerea i-a fost refuzată, fără a i se oferi un motiv.

Comisia a luat decizia fără să-l invite la negocieri sau la elaborarea unui plan, a declarat Bakov pentru DPA. El a explicat că nu-i este clar dacă suma pe care o oferea era prea mare, dacă planul de investiții a fost prea redus, sau dacă menționarea Imperiului Romanovilor a părut prea înspăimântătoare.

Bakov a mai spus că va continua să negocieze cu autoritățile locale pentru a crea aici o "monarhie" pentru că 's-a îndrăgostit' de Kiribati și de poporul său și nu dorește să investească în altă parte.

Kiribati, un mic arhipelag format din aproximativ 30 de insule și atoli de corali în Oceanul Pacific, este una dintre cele mai sărace țări din lume și riscă să fie înghițită de ocean din cauza schimbărilor climatice.

Potrivit presei ruse, Bakov intenționa să construiască o țară "alternativă Rusiei" în trei insulițe din arhipelagul Line (Kiribati), cu o suprafață ceva mai mare de 64 de km pătrați. În prima fază a proiectului, el intenționa să aloce 120 de milioane de dolari guvernului din Kiribati, iar apoi prevedea investiții de 230 de milioane de dolari pentru construcția unei infrastructuri turistice și de afaceri.

Bakov, lider al Partidului Monarhist din Rusia, este fondatorul statului virtual "Imperiul rus". Acesta dispune de propria legislație, administrație și emite chiar și 'pașapoarte' supușilor săi, conform BFM.ru.

AGERPRES/ (AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”