Un nou CĂCAT EXPLODEAZĂ în fața lui Dragnea! Contracte de milioane date prietenilor lui Dragnea jr. de un fost subordonat al lui Vâlcov!

Un nou CĂCAT EXPLODEAZĂ în fața lui Dragnea! Contracte de milioane date prietenilor lui Dragnea jr. de un fost subordonat al lui Vâlcov!

Un nou CĂCAT EXPLODEAZĂ în fața lui Dragnea! Contracte de milioane date prietenilor lui Dragnea jr. de un fost subordonat al lui Vâlcov! Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. au câștigat două contracte de 8 milioane de euro pentru paza sistemelor de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea. Șeful instituției care a acordat lucrările a fost director în primăria condusă de Darius Vâlcov, dezvăluie  G4Media.ro .

Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Firma Europrotect Security este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri în altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul său, este asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii.

 ANIF este condusă de Florin-Ionuţ Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina în perioada când Darius Vâlcov era primarul oraşului. Acum, Vâlcov este consilier al premierului Viorica Dăncilă şi omul de încredere al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Pe 31 august, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a semnat un acord cadru în valoare de aproape 3,5 milioane de euro cu Europrotect Security din Alexandria pentru paza sistemelor de irigaţii din Constanţa, potrivit anunţurilor de atribuire din SEAP (site-ul guvernamental de achiziţii publice). Acordul cadru e încheiat pe o perioadă de 4 ani şi înseamnă că, în toată această perioadă, ANIF poate încheia contracte subsecvente pentru a beneficia de serviciile Europrotect, dar nu poate depăşi suma maximă de aproape 3,5 milioane de euro. În aceeaşi zi, firma Europrotect a încheiat deja un contract subsecvent în valoare de 60.000 de euro pentru paza acestor sisteme de irigaţii în luna septembrie.

Pe 31 iulie, ANIF a semnat un alt acord cadru de aproape 4,5 milioane de euro cu Europrotect Security pentru paza sistemelor de irigaţii din Ialomiţa – Brăila (terasa Călmăţui). Acordul e semnat tot pentru 4 ani. În aceeaşi zi, firma Europrotect a încheiat un contract subsecvent de peste 80.000 de euro pentru paza sistemelor de irigaţii în august. G4media a dezvăluit că lotul 3 din Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii de Irigaţii, cel privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din “amenajarea hidroameliorativă Terasa Ialomiţa Călmăţui” a fost adjudecat de firma Scadt din Slatina. Contactul cu ANIF a fost semnat pe 2 august şi este în valoare de 8 de milioane de euro fără TVA. Firma Scadt aparţine fostului senator PSD-UNPR de Olt, Ion Toma şi lui Tudor Popa. Ginerele lui Popa, Gheorghe Aurel Deaconu, a cumpărat în 2016, prin firma Topnef Reciclare, compania Aceti din Slatina, despre care procurorii DNA susţin că a fost controlată de Darius Vâlcov. 

Cine e firma Europrotect Security din Alexandria. Asociat unic este Cristian Baicu (49 de ani), iar administrator este Adrian Miu (38 de ani), ambii din Alexandria, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Potrivit datelor din Monitorul oficial, în 2016, Baicu s-a retras din firma Danubius Travel International şi a cedat pachetul de 57 % din acţiuni către celălalt asociat, Gabriel Maican şi lui Mădălin Ioniţă (46 de ani). Potrivit presei locale, Mădălin Ioniţă a fost şoferul lui Liviu Dragnea, în perioada cât acesta a fost prefect PD de Teleorman şi preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Teleorman. În urma unei majorări de capital, Ioniţă a ajuns să deţină aproape 59 % din acţiunile Danubius Travel International.

Fostul şofer al lui Liviu Dragnea, Mădălin Ioniţă, a fost asociat cu fiul liderului PSD, Ştefan, în firma Briza Dunării Events SRL, care operează restaurantul cu plajă, Briza Dunării, pe malul fluviului, în apropiere de Turnu Măgurele. Ioniţă deţinea 40 % din acţiuni şi Dragnea Jr, restul. Anul trecut, Ştefan Dragnea s-a retras din firmă şi Ioniţă a rămas acţionar majoritar, potrivit datelor din Monitorul oficial.

Legăturile de afaceri dintre acţionarul de la Europrotect, Cristian Baicu şi fostul şofer al liderului PSD, Mădălin Ioniţă, nu sunt singurele conexiuni dintre compania de pază Europrotect şi Dragnea. Firma Europrotect a păzit activele Tel Drum, compania de construcţii despre care procurorii DNA susţin că este controlată de liderul PSD. La începutul acestui an, când Tel Drum şi-a declarat insolvenţa, Europrotect s-a înscris la masa credală şi revendică 1,2 milioane de lei, facturi neplătite din 2017, în baza unor servicii de paza. Potrivit dosarului de insolvenţă consultat de Ziare.com, Europrotect “păzea 17 obiective ale Tel Drum, în baza unui contract din 2012: cele două sedii ale firmei din Alexandria, din strada Libertăţii şi strada Viilor, Simpos, Ferma Poroschia, Secţia Cervenia, Campus Zimnicea, Filiala de Vânătoare şi Pescuit, Secţia Liţa, Gran Siloz, Ferma Dona, Moara Saelele, IAS Slobozia Mândra, Ferma Bonciu, Secţia Roşiori, Secţia Olteni, Secţia Videle şi Staţia de Asfalt”.

De asemenea, potrivit jurnalistei de investigaţii Carmen Dumitrescu din Teleorman, compania Tel Drum, controlată de Dragnea, a susţinut ca “terţ susţinător” firma de pază Europrotect Security din Alexandria ca să obţină un contract de pază cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. 

Din comisia de licitaţie de la ANIF care a atribuit contractele către Europrotect Security din Alexandria a făcut parte fostul director economic din Primăria Slatina, actualul director al ANIF, Florin – Ionuţ Barbu. Acesta a fost director economic în Primăria Slatina între 2005 şi 2014, adică în perioada când edilul oraşului era Darius Vâlcov. Din 2014, Barbu este directorul general al ANIF. 

“Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt:

-ec. Florin-Ionuţ Barbu – Director General
– ing. Ion Costache – Director General Adjunct
– ing.Cornel Popa – Director Tehnic
– ec. Andrei Barabulea – Director Economic
– ing. Lina Gruia – Şef Serv. Achizitii Publice
– cons. jur. Vasilica Sturzu – Şef Serv. Juridic”, se arată în anunţul de participare din SEAP.Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet

2 Prima prințesă care pozează într-o revistă pentru adulți

3 Încă o „bombă” anti-Iohannis a fâsâit? / Administrația Prezidențială spune că Iohannis nu a cerut „atribuirea unei locuințe”

4 Așa o fi? /

5 „Anul trecut am fost la un bordel de mai multe ori la nişte fete” / Ciudatele mesaje primite de mama profesorului de matematică dat dispărut acum 4 ani