Un nou record de defrişări în Amazonia braziliană, potrivit unor date parţiale

Un nou record de defrişări în Amazonia braziliană, potrivit unor date parţiale

Defrișările din Amazonia braziliană au stabilit un record pentru luna februarie, potrviti datelor oficiale făcute publice vineri.

FOTO EPA EFE

Dispozitivul de monitorizare prin satelit a identificat nu mai puțin de 209 de kilometri pătrați distruși în partea braziliană a celei mai mari păduri tropicale din lume. Datele furmizate de sistemul de monitorizare DETER al Institutului Național de Cercetare Spațială sunt preliminare.

Datele furnizate prin satelit sunt compilate doar până la 17 februarie, însă este suficient pentru a depăși recordul anterior de 199 de kilometri pătrați, stabilit în februarie 2022, chiar în ultimul an al guvernării fostului președinte Jair Bolsonaro.

Sub guvernarea lui Bolsonaro defrișararea medie anuală în Amazonia braziliană a crescut cu 75.5% raportat la deceniul precedent. Se pare că nici sub conducerea noului președinte lucrurile nu stau mai bine.

Distrugerile de pădure se datorează în special faptului că fermierii doresc să își extindă terenurile pentru culturi și animale.

Lula da Silva a revenit în funcția de președinte al Braziliei la începutul acestui an. El a făcut din protejarea pădurilor una dintre principalele priorități ale noului său mandat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”