Un număr mare de turiști străini îşi anulează excursiile pe care urmau să le efectueze în Rusia

Un număr mare de turiști străini îşi anulează excursiile pe care urmau să le efectueze în Rusia

Un număr mare de turiști străini îşi anulează vacanţele în Rusia, din cauza restricțiilor impuse împotriva COVID-19. Operatorii de turism și clienții străini anulează sau amână în număr masiv vacanţele, care erau programate pentru lunile noiembrie şi decembrie în Rusia, a declarat directorul executiv al Asociației Touroperatorilor din Rusia (ATOR), Maia Lomidze, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI.

”Tour-operatorii și turiştii străini anulează sau amână în mod masiv excursiile, care erau programate recent în Rusia. Motivul a fost atât lockdown-ul introdus în Rusia, cât şi zilele nelucrătoare, din 30 octombrie până pe 7 noiembrie, dar și incertitudinea legată de viitoarele restricții”, a spus Lomidze. Ea a menționat că, în momentul de faţă, cel mai mare număr de turiști care vizitează Rusia sunt turiştii din Emiratele Arabe Unite, Qatar, India, există turiști şi din Europa – Germania, Elveția, Slovenia.

”Deocamdată nu există reglementări oficiale sau un protocol de acțiuni şi măsuri antiepidemice pentru turiștii străini, care călătoresc cu paşaportul de vaccinare. Se pare că până acum singura variantă sigură pentru turiștii străini de a vizita Rusia, după încheierea zilelor nelucrătoare, este testarea PCR constantă. De fapt, turiștii vor trebui să facă câte un test PCR, la fiecare 72 de ore, după intrarea în Rusia şi unul înainte de plecarea în țara noastră. Și acest lucru va necesita nu numai fonduri suplimentare, ci și timp, pentru a efectua testul trebuie să mergi la un laborator”, a adăugat directorul ATOR. Lomidze a subliniat că operatorii din domeniul turismului au subliniat că acum este nevoie urgent de o procedură și de reglementări privind modul în care străinii se pot caza în hoteluri, pot vizita anumite instituţii culturale, restaurante, când se vor deschide, dar și alte obiective turistice.

„Urmează perioada de dinaintea Anului Nou, care se bucură de din ce în ce mai multă popularitate în rândul turiștilor străini. Deocamdată, vacanţele de Revelion nu au fost anulate. Turiștii așteaptă o explicație a situației legată de sistemul de coduri QR”, a conchis ea./vdraguta/denisse

(www.ria.ru – 2 noiembrie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina