Un oficial al CIO susţine că spectatorii nu sunt indispensabili pentru JO de la Tokyo

Un oficial al CIO susţine că spectatorii nu sunt indispensabili pentru JO de la Tokyo

Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a opinat că spectatorii nu sunt esenţiali pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru această vară din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Deşi mai sunt şase luni până la debutul Jocurilor de la Tokyo (23 iulie), organizatorii vor lua o decizie privind accesul spectatorilor în arenele olimpice spre sfârşitul lunii februarie sau în luna martie.

Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping, a declarat într-un interviu pentru agenţia Kyodo că ''întrebarea este, ei sunt indispensabili sau ar fi frumos să îi avem? E frumos să ai spectatori. Dar ei nu sunt indispensabili''.

În pofida creşterii numărului de cazuri COVID-19, care au dus la instaurarea stării de urgenţă, autorităţile japoneze rămân ferme pe poziţie în privinţa desfăşurării Jocurilor Olimpice în această vară.

Pound, cel mai vechi membru al CIO în activitate, şi-a reafirmat speranţa că desfăşurarea Jocurilor va fi posibilă într-o anumită măsură: ''Nimeni nu poate garanta (că Olimpiada va merge înainte conform planificării). Dar, cred că există o foarte, foarte bună şansă ca ei să reuşească şi o vor face''.

Toshiro Muto, directorul general al Comitetului de organizare, a evocat în urmă cu o zi de asemenea posibilitatea derulării întrecerilor olimpice fără spectatori , în condiţiile în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, inclusiv în Japonia.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...