Un oficial al CIO susţine că spectatorii nu sunt indispensabili pentru JO de la Tokyo

Un oficial al CIO susţine că spectatorii nu sunt indispensabili pentru JO de la Tokyo

Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a opinat că spectatorii nu sunt esenţiali pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru această vară din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Deşi mai sunt şase luni până la debutul Jocurilor de la Tokyo (23 iulie), organizatorii vor lua o decizie privind accesul spectatorilor în arenele olimpice spre sfârşitul lunii februarie sau în luna martie.

Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping, a declarat într-un interviu pentru agenţia Kyodo că ''întrebarea este, ei sunt indispensabili sau ar fi frumos să îi avem? E frumos să ai spectatori. Dar ei nu sunt indispensabili''.

În pofida creşterii numărului de cazuri COVID-19, care au dus la instaurarea stării de urgenţă, autorităţile japoneze rămân ferme pe poziţie în privinţa desfăşurării Jocurilor Olimpice în această vară.

Pound, cel mai vechi membru al CIO în activitate, şi-a reafirmat speranţa că desfăşurarea Jocurilor va fi posibilă într-o anumită măsură: ''Nimeni nu poate garanta (că Olimpiada va merge înainte conform planificării). Dar, cred că există o foarte, foarte bună şansă ca ei să reuşească şi o vor face''.

Toshiro Muto, directorul general al Comitetului de organizare, a evocat în urmă cu o zi de asemenea posibilitatea derulării întrecerilor olimpice fără spectatori, în condiţiile în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, inclusiv în Japonia.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români