Un OM pe care România a fost prea PROASTĂ ca să îl respecte. Era „ÎMBĂTATĂ” de Iliescu!

Un OM pe care România a fost prea PROASTĂ ca să îl respecte. Era „ÎMBĂTATĂ” de Iliescu!

Uităm și dăm cu piciorul, ca vitele, oamenilor care, într-adevăr, au iubit sau iubesc și respectă acest popor.

In 1978, conducatorul de atunci al Romaniei, Nicolae Ceausescu, a efectuat o vizita de stat in Marea Britanie. El a solicitat si a primit toate onorurile cuvenite unui lider de stat, avand o intalnire chiar si cu regina marii Britaniii. Succesul vizitei a fost, insa, tulburat de protestul unui roman chiar in fata hotelui in care Ceausescu urma sa dea o receptie pentru regina: Ion Ratiu.

Iata ce scria The Times in editia din 16 iunie 1978: 

„Protest blocat: Noaptea trecuta politia a interzis o demonstratie a romanilor in fata hotelului in care domnul Ceausescu oferea un banchet in onoarea Reginei. Domnul Ion Ratiu, un fost diplomat roman care acum este om de afaceri la Londra, a fost arestat, acuzat de obstructionarea politiei si apoi inchis in sectia de politie pana cand presedintele a parasit hotelul.

Protestatarii purtau pancarte in care comparau viata din Romania cu cartea „1984” a lui Orwell. Ei au fost tinuti in spatele unui gard de protectie iar in fata lor a fost postat un autobuz, pentru a nu fi vazuti de domnul Ceausescu”, scria The Times, citat de Aktual24.

Ulterior, publicatia a revenit cu noi detalii, pe 30 septembrie 1978: „Ion Ratiu, in varsta de 61 de ani, a fost absolvit de invinuirea de obstructionare a politiei in timpul unui protest pasnic la Londra privind incalcarea drepturilor omului in Romania”.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…