Un opozant al lui Putin, vizat de asasini FSB. Cum a reușit să scape

Un opozant al lui Putin, vizat de asasini FSB. Cum a reușit să scape

Un opozant al lui Vladimir Putin și activist rus pentru drepturile prizionierilor, exilat în Franța, a povestit cum a reușit să scape recent unei tentative de asasinat care ar fi fost pusă la cale de FSB, scrie The Moscow Times .

Vladimir Osecikin este fondatorul site-ului Gulagu.net, un ONG rus pentru drepturile omului care documentează abuzurile din sistemul penitenciar din Rusia. Bărbatul s-a remarcat anul trecut, după ce a publicat mai multe întâmplări șocante din închisorile ruse.

În urma dezvăluirilor făcute, bărbatul a fost pus pe o listă de „infractori căutați”.

Într-un interviu pentru AFP, activistul rus a spus că tentativa de asasinat a avut loc pe 12 septembrie, în orașul Biarritz, din Franța.

„Țin minte că tocmai le aduceam farfuriile cu mâncare copiilor când, cu vederea periferică, am observat un punct roșu mișcându-se spre mine pe balustrada terasei”, a declarat Osecikin.

Acesta a relatat că a auzit împușcături, că s-a aruncat pe podea cu copiii și soția lui și au tras jaluzelele.

A fost deschisă o anchetă

Poliția franceză a ajuns, ulterior, la fața locului și a demarat o anchetă. Vladimir Osecikin a spus că a văzut persoana care ar fi trebuit să-l asasineze și l-a identificat ca fiind un bărbat „cu strânse legături cu FSB”. Acesta a refuzat să spună dacă asasinul a fost reținut, pe motiv că o anchetă este în desfășurare.

„Când a sosit poliţia, a intrat în casă pe partea cealaltă, iar când au încercat să deschidă oblonul de la unul din balcoane, au auzit şi ei focuri de armă, apoi i-au întrebat pe vecini, care au auzit şi ei focurile de armă", a spus Osecikin pentru AFP.

Osechkin a pus presupusa tentativă pe seama răzbunării FSB pentru munca sa de colectare a dovezilor privind abuzul deținuților și recrutarea deținuților în Ucraina, larg mediatizată. Oficialii ruși nu au comentat acuzațiile activistului exilat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren