Un oraș și un cimitir vechi de acum 7.000 de ani, descoperite în Egipt

Un oraș și un cimitir vechi de peste 7.000 de ani, din Prima Dinastie din Egiptul Antic, au fost descoperite recent, în sudul provinciei Sohag, a anunțat miercuri ministrul egiptean pentru antichități, informează Reuters.

Sursa foto: Ministry of Antiquities / Facebook

Descoperirea ar putea relansa industria turismului din această țară care a suferit un declin începând din 2011, după criza politică declanșată de demisia autocratului Hosni Mubarak, în urma unei serii de proteste, dar și ca urmare a prăbușirii unui avion rusesc cu 224 de persoane la bord, în octombrie 2015, cauzată de explozia unui dispozitiv exploziv.

În orașul străvechi trăiau oficiali de rang înalt și constructori de morminte.

Descoperirea aduce noi informații despre Abydos, unul dintre cele mai vechi orașe din Egiptul Antic, susține ministrul într-un comunicat de presă.

Potrivit experților, Abydos a fost capitala Egiptului către sfârșitul Perioadei Predinastice și în timpul conducerii primelor patru Dinastii Egiptene.

Dovezile arheologice au fost găsite la 400 de metri de templul lui Seti I, un memorial din Noul Regat Egiptean, astăzi în Luxor.

Până în prezent, arheologii au adus la lumină colibe, rămășițe de ceramică și unelte din fier, ca și 15 morminte imense, unele dintre ele mai mari decât cele ale regilor din Abydos, menționează oficialul egiptean. ''Dimensiunea mormintelor descoperite în cimitir este mai mare în anumite cazuri decât cea a mormintelor regale din Abydos datate din timpul Primei Dinastii, ceea ce dovedește importanța oamenilor îngropați acolo și rangul lor înalt în societatea în timpul acestei ere timpurii a istoriei Egiptului Antic, susține ministrul pentru antichități, potrivit sursei citate.

Peste 14,7 milioane de turiști au vizitat în 2010 Egiptul, țară care se bazează pe această industrie. Cifra a scăzut la 9,8 milioane în 2011. În primul sfert al anului 2016, doar 1,2 milioane de turiști au călătorit în Egipt, în comparație cu cifra de 2,2 milioane din aceași perioadă a anului trecut.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

4 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă