Un oraș și un cimitir vechi de acum 7.000 de ani, descoperite în Egipt

Un oraș și un cimitir vechi de peste 7.000 de ani, din Prima Dinastie din Egiptul Antic, au fost descoperite recent, în sudul provinciei Sohag, a anunțat miercuri ministrul egiptean pentru antichități, informează Reuters.

Sursa foto: Ministry of Antiquities / Facebook

Descoperirea ar putea relansa industria turismului din această țară care a suferit un declin începând din 2011, după criza politică declanșată de demisia autocratului Hosni Mubarak, în urma unei serii de proteste, dar și ca urmare a prăbușirii unui avion rusesc cu 224 de persoane la bord, în octombrie 2015, cauzată de explozia unui dispozitiv exploziv.

În orașul străvechi trăiau oficiali de rang înalt și constructori de morminte.

Descoperirea aduce noi informații despre Abydos, unul dintre cele mai vechi orașe din Egiptul Antic, susține ministrul într-un comunicat de presă.

Potrivit experților, Abydos a fost capitala Egiptului către sfârșitul Perioadei Predinastice și în timpul conducerii primelor patru Dinastii Egiptene.

Dovezile arheologice au fost găsite la 400 de metri de templul lui Seti I, un memorial din Noul Regat Egiptean, astăzi în Luxor.

Până în prezent, arheologii au adus la lumină colibe, rămășițe de ceramică și unelte din fier, ca și 15 morminte imense, unele dintre ele mai mari decât cele ale regilor din Abydos, menționează oficialul egiptean. ''Dimensiunea mormintelor descoperite în cimitir este mai mare în anumite cazuri decât cea a mormintelor regale din Abydos datate din timpul Primei Dinastii, ceea ce dovedește importanța oamenilor îngropați acolo și rangul lor înalt în societatea în timpul acestei ere timpurii a istoriei Egiptului Antic, susține ministrul pentru antichități, potrivit sursei citate.

Peste 14,7 milioane de turiști au vizitat în 2010 Egiptul, țară care se bazează pe această industrie. Cifra a scăzut la 9,8 milioane în 2011. În primul sfert al anului 2016, doar 1,2 milioane de turiști au călătorit în Egipt, în comparație cu cifra de 2,2 milioane din aceași perioadă a anului trecut.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă