Un pește prietenos de la un acvariu din Japonia îl lasă pe îngrijitor să-i spele dinții

Un pește prietenos de la un acvariu din Japonia îl lasă pe îngrijitor să-i spele dinții

Un pește cu o lungime de un metru, de la acvariul din Nagoya, Japonia, a devenit atât de apropiat de oameni că în prezent cere să fie mângâiat și să fie spălat pe dinți de îngrijitorul său, scrie agenția Kyodo.

Sursa foto: kyodonews.net

Peștele răpitor grouper, din familia Serranidae, de la Acvariul Public din Nagoya, vine aproape de peretele bazinului său atunci când se apropie îngrijitorul său, Hitoshi Okamoto, în vârstă de 35 de ani.

Nu am mai întâlnit un pește care să se obișnuiască atât de mult cu oamenii, a spus Okamoto.

Relația de apropiere a celor doi a început la o lună după ce peștele a fost mutat aici de la acvariul din Ise, prefectura Mie, în 2014. Pentru că peștele nu reușea să mănânce la timp și ținea gura deschisă, îngrijitorul a încercat să-i introducă el mâncarea și a observat că peștelui îi place acest lucru. Ulterior, contactul special al peștelui cu îngrijitorul său a ajuns anul acesta la un nivel nou, acela de ... spălare a dinților. Pentru că are dinți foarte ascuțiți, doar Okamoto poate să atingă dinții acestui pește, din întreg personalul acvariului din Nagoya.

Poate că peștele a descoperit că se simte bine dacă este atins de mâna umană, la fel cum este atins de înotătoarele peștelui buzat curățitor care are rolul de a curăța de paraziți peștii grouper, a spus Tetsuo Kuwamura, profesor specializat în comportamentul peștilor la Chukyo University din Aichi, prefectura Nagoya.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...