Un pește prietenos de la un acvariu din Japonia îl lasă pe îngrijitor să-i spele dinții

Un pește cu o lungime de un metru, de la acvariul din Nagoya, Japonia, a devenit atât de apropiat de oameni că în prezent cere să fie mângâiat și să fie spălat pe dinți de îngrijitorul său, scrie agenția Kyodo.

Sursa foto: kyodonews.net

Peștele răpitor grouper, din familia Serranidae, de la Acvariul Public din Nagoya, vine aproape de peretele bazinului său atunci când se apropie îngrijitorul său, Hitoshi Okamoto, în vârstă de 35 de ani.

Nu am mai întâlnit un pește care să se obișnuiască atât de mult cu oamenii, a spus Okamoto.

Relația de apropiere a celor doi a început la o lună după ce peștele a fost mutat aici de la acvariul din Ise, prefectura Mie, în 2014. Pentru că peștele nu reușea să mănânce la timp și ținea gura deschisă, îngrijitorul a încercat să-i introducă el mâncarea și a observat că peștelui îi place acest lucru. Ulterior, contactul special al peștelui cu îngrijitorul său a ajuns anul acesta la un nivel nou, acela de ... spălare a dinților. Pentru că are dinți foarte ascuțiți, doar Okamoto poate să atingă dinții acestui pește, din întreg personalul acvariului din Nagoya.

Poate că peștele a descoperit că se simte bine dacă este atins de mâna umană, la fel cum este atins de înotătoarele peștelui buzat curățitor care are rolul de a curăța de paraziți peștii grouper, a spus Tetsuo Kuwamura, profesor specializat în comportamentul peștilor la Chukyo University din Aichi, prefectura Nagoya.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …