Un polițist, atacat cu un cuțit de un bărbat care striga 'Allah Akbar' la intrarea în enclava spaniolă Melilla

Un polițist, atacat cu un cuțit de un bărbat care striga 'Allah Akbar' la intrarea în enclava spaniolă Melilla

Un polițist spaniol a fost rănit ușor marți cu un cuțit de către un bărbat care striga 'Allah Akbar', în enclava spaniolă Melilla din nordul Marocului, transmite AFP.

Sursa foto: www.publico.es

Incidentul, produs în jurul orei locale 07:35 (05:35 GMT), a avut loc la un punct de trecere a frontierei dinspre Maroc către enclava Melilla.

''Poliția a arestat un bărbat care a atacat cu un cuțit agenții de la punctul de trecere a frontierei Beni Enzar'', a declarat ministrul de interne spaniol Juan Ignacio Zoido pe contul său de Twitter.

Un purtător de cuvânt al poliției spaniole a precizat că 'individul a venit în fugă, strigând Allah Akbar'. ''Bărbatul a rănit ușor un polițist, folosind un cuțit'', a spus el, precizând că este vorba despre o tăietură la degetul unei mâini.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a prefecturii Melilla, agresorul era înarmat cu un cuțit de 'mari dimensiuni' și ar fi de naționalitate marocană.

Începând de anul trecut, Spania pare să fi intrat mai mult în vizorul jihadiștilor islamiști, cel puțin în mediul online. Țara a fost însă ocolită de atacuri de natură islamistă începând din 2004, când au fost comise cele mai sângeroase atentate de pe teritoriul european — zece bombe au explodat atunci în mai multe trenuri de navetiști la Madrid, cauzând moartea a 191 de persoane.

Atentatul a fost revendicat de către o celulă islamistă, în numele rețelei Al-Qaida.

Spania își exercită suveranitatea asupra enclavelor Ceuta și Melilla, din nordul Marocului, începând din anii 1580, respectiv 1496. Numeroși marocani se deplasează zilnic în cele două enclave, care au statut de 'porto franco', pentru a achiziționa diverse produse fără taxe.

Începând din 2005, Ceuta și Melilla se confruntă cu o mare presiune migraționistă, mii de clandestini subsaharieni încercând în fiecare an să intre în cele două anticamere ale Eldorado-ului european, adaugă France Presse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban